Duyuru

Mehmetçik Zor Günlerde Yanımızda

Kosova Haberleri

  /   550   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 


 
 

 

Kapanma tehlikesini çalışanların özverisiyle atlatan Prizren Radyosu’na Türk KFOR’u bugün 2 bilgisayar ve 1 yazıcı hediye etti.


 
 

Prizren Radyosu’nda düzenlenen mütevazı törenle Türk Taburundan bir heyet Prizren Radyosu yöneticilerine bilgisayarları ve yazıcıyı teslim etti.

 

Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığı Sivil Halkla İşbirliği Komutanı Binbaşı Aydın Özçevik bilgisayarları verirken, sivil halkla işbirliği çerçevesinde Türk Taburu’nun medyaları da desteklemeye devam ettiğini ve edeceğini belirtti.

 

 

Kosova Radyosu Müdürü Abdullah Hoxha, Başyazar Şefajet Berisha ve Türkçe yayınları sorumlusu Mehdi Cibo, zor bir dönemden geçtiklerini vurgularken radyo yerini değiştirdikten sonra ilk resmi ziyaretin ve ilk desteğin Türk KFOR’undan geldiği mutluluğunu ifade ettiler. Savaşın bitiminden hemen sonra Türk askerinin Prizren Radyosu’na ilk günden destekte bulunduğunu belirten yetkililer iyi ilişkilerin devamı temennilerinde bulundular. Yetkililer, en zor günlerde Türkiye kurumlarının yardıma koştuğunu hatırlatarak yayınların daha kaliteli olması için teknik donanım desteğin önemine vurgu yaptılar.

 

Geçenlerde kapanma tehlikesiyle karşı karşıya gelen Prizren Radyosu, çalışanların özverisi ve destekler sayesinde yayına ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor. 1999 yılından bu yana Prizren Radyosu’nda Arnavutça yanı sıra Türkçe ve Boşnakça dillerinde de programlar sunulmaktadır.


 

  

Yorumlar