Duyuru

Kosova, BM davetini reddetti

Kosova Haberleri

  /   453   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Türkiye’nin Cumhuriyet Gazetesi’nde AA’nın “Kosova, BM davetini reddetti” başlıklı bir yazı yayınlandı. Haberde Kosovalı yöneticilerin ''Sırbistan Kosova'nın egemenliğini tanımadıkça, bu ülke ile görüşme yapılamayacağını'' açıklamasına yer verildi.


 

Kosova yönetimi, Birleşmiş Milletler Kosova Geçici Misyonu'nun (UNMİK) Belgrad'da yapılacak toplantı davetini ''Sırbistan Kosova'nın bağımsızlığını ve egemenliğini tanımadıkça, bu ülke ile temasımız olmayacak'' gerekçesiyle reddetti.
 
Kosova yönetimi, Sırbistan'daki bir toplantıya katılmaları yönünde aldıkları daveti, N''Sırbistan Kosova'nın bağımsızlığını ve egemenliğini tanımadıkça, bu ülke ile temasımız olmayacak'' diyerek reddetti.

Birleşmiş Milletler Kosova Geçici Misyonu (UNMİK), Kosova'nın kültürel değerlerinin tartışılacağı ve Belgrad'da düzenlenecek bir toplantı için Kosova'yı davet etti.

Kosova Başbakanı Haşim Taçi ile Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, bu davet üzerine, N''Sırbistan Kosova'nın egemenliğini tanımadıkça, bu ülke ile görüşme yapılamayacağını'' açıkladılar.

Meclis Başkanı Krasniçi, Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan bir ülke ile teknik konuların da görüşülemeyeceğini söyledi.

Sırbistan ile ''tek ortak çıkar ve değerin'' Avro-Atlantik kurumları olduğunu söyleyen Başbakan Taçi de, N''Sırbistan'ın, Kosova'daki gelişmelerle ilgilenme hakkının olmadığını'' vurguladı. Taçi ayrıca, N''bu aşamada UNMIK'in rolünün bittiğini, Kosova'nın kendi Anayasası ve kurumlarının bulunduğunu'' kaydetti.

kosova haber 

  

Yorumlar