Duyuru

Faith’den Belgrad ve Priştine’ye Eleştiri

Kosova Haberleri

  /   448   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Faith’den Belgrad ve Priştine’ye Eleştiri
 

 

Piter Faith, Kosova’da, özellikle de kuzeyde Sırpların yaşadığı yerleşim yerlerinde siyasi durumu “çok hassas” olarak değerlendirdi. Faith, azınlıklara yaklaşım konusunda Kosova kurumlarının gerekeni yapmadığını söyledi.


 
 

 

 Kosova’nın Uluslararası Sivil Temsilcisi Piter Faith,  Kosova’da, özellikle de kuzeyde Sırpların yaşadığı yerleşim yerlerinde siyasi durumu “çok hassas” olarak değerlendirdi.

 

 Avrupa Parlamentosunun Dış ilişkiler Komitesinde bu değerlendirmeyi yapan Piter Faith, Belgrad’ın  EULEX’in desteklenmesinde daha fazla çaba harcaması gereğine de işaret etti.

Piter Faith, Kosova’nın kuzey bölümünde özellikle işbirliğin sağlanması ve aynı bu bölümde kriminellerin önlenmesi için Avrupa misyonun çalışmasına Belgrad’ın daha fazla destek sunması gerektiğini vurguladı. Faith, aynı zamanda Priştine’yi de eleştiridi. Piter Faith, azınlıklara yaklaşım konusunda Kosova kurumlarının gerekeni yapmadığını öne sürdü.

 

Uluslararası Sivil Temsilcisi Piter Faith,  Kosova Hükümetini şeffaflık, demokratik standartlar ve sorumluluk konularında sorunlar nedeniyle eleştirdi.
 

kosova haber 

  

Yorumlar