Duyuru

Güvenlik Organlarının Tamamı Bugünden İtibaren Kurulmuş Oldu

Kosova Haberleri

  /   405   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Güvenlik Organlarının Tamamı Bugünden İtibaren Kurulmuş Oldu
 



Geçtiğimiz günlerde Kosova Güvenlik Gücü ve Kosova İstihbarat Teşkilatı’nın kurulmasının ardından bugün (11.02.2009) Kosova Güvenlik Kurulu’nun kurulmasıyla güvenlik mekanizmasının tüm unsurları oluşturulmuş oldu.


 
 

 

Kosova Güvenlik Kurulu, Kosova’da güvenlik konusunun en yüksek organını oluştururken geleceğe yönelik stratejik planlamayı da gerçekleştirecek. Dışişleri Bakanlığı diplomatlarının açıklamalarına göre Kurul’un başlıca ödevleri Kosova’nın egemenliğini daim kılmak ve bu yönde strateji belirlemek olacak.  
 
Kosova Güvenlik Kurulu’na Başbakan Hashim Thaçi başkanlık edecek. Olağanüstü dönemlerde ise bu görevi Kosova başkanı üstlenecek. Kosova Güvenlik Kurulu’nda Kosova başkanı ve başbakanı dışında, iki başbakan yardımcısı, güvenlik gücü bakanı, içişleri bakanı, dışişleri bakanı, adalet bakanı, ekonomi ve finans bakanı ile topluluklar ve geri dönüş bakanı yer alıyor.

 

Başbakan Hashim Thaçi yaptığı açıklamada Kosova Güvenlik kurulu’nun kurulması ile güvenli ve fonksiyonel bir devlet yapısına sahip olunduğunu açıkladı. Thaçi “Güvenlik Kurulu Kosova'nın tamamında faaliyet gösterecektir. Kosova’nın güvenliği küresel güvenliğin bir parçasını teşkil eder. Bunun için uluslar arası güvenlik mekanizmalarıyla işbirliği yapmamız gerekecektir. Kosova ve uluslar arası güvenlik mekanizmalarının eşgüdüm halinde faaliyet göstermesi hem bizim hem uluslar arası ortaklarımızın önceliğidir” dedi.

 

kosova haber 

  

Yorumlar