Duyuru

Sırp Liderlerin “Akıl Dışı” Çağrısı

Kosova Haberleri

  /   436   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Fatmir Sejdiu, “Kosova’nın kuzeyindeki Sırpların iradesine kalsa tüm Kosova yakılır” dedi. Kosovalı yöneticilerden kuzeydeki Sırplara sağduyu çağrısı.


 
 

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiui Başbakan Hashim Thaçi ve Dışişleri Bakanı Skender Hyseni Lüksemburg Dışişleri ve Mülteciler Bakanı Nikolas Shmit ile görüşmeden sonra kuzeyde yaşayan Sırplara durumu istikrarsızlığa sürükleme tehdidinde bulunmamaları çağrısı yapıldı.

 

Lüksemburg Dışişleri ve Mülteciler Bakanı Nikolas Shmit ile görüşmeden sonra açıklamada bulunan Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu, “Kosova’nın kuzeyindeki Sırpların iradesine kalsa tüm Kosova yakılır” şeklinde konuşarak Kosova – Sırbistan sınırındaki gümrük kapılarının kundaklaması için kuzeydeki Sırp liderlerin dün yaptığı çağrısına tepki gösterdi. Bu gibi faaliyetleri “akıl dışı” değerlendiren Başkan Seydiu bu vesileyle tüm Kosova vatandaşlarına istikrarın bölümü olmaları çağrısında bulundu.

 

Lüksemburg Dışişleri ve Mülteciler Bakanı Nikolas Shmit de şiddet zamanının sona erdiğini ve herkesin ileriye yönelmesi gerektiğini vurguladı. Şiddettin çözüm olmadığının defalarca kanıtlandığını belirten Shmit,”yöre için en az gereken şidettir ve bundan herkesin ders çıkarması gerekir” dedi.

Bakan Shmit bugün Sırp liderlerinin dün yaptığı çağrısını Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ile de görüştü. Shmit ve Thaçi, etnik ayrım yapmaksızın tüm Kosova vatandaşlarına bağımsızlığın birinci yılını hep birlikte kutlama çağrısında bulundular.

 

Kosova Dışişleri Bakanı Skender Hyseni de Lüksemburg Bakanı Nikolas Shmit ile görüşmesinden sonra ise Kosova gerçeğini kabul etmekte Belgrad mantığının hala değişmediğini vurguladı.

 

kosova haber 

  

Yorumlar