Duyuru

KDTP ve Vakat Logo Mücadelesine Devam Dedi

Kosova Haberleri

  /   527   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

KDTP ve Vakat Logo Mücadelesine Devam Dedi
 

 

Tartışmalı Prizren Belediyesi logosunun yeniden görüşüldüğü meclis toplantısıyla ilgili topluluk meclis üyeleri bildii yayınladı. Logonun görüşülmeden oylamaya verilmesi ihlal olarak değerlendirildi, toplantıda sözlü sataşmalar bildiriyle kınandı.


 

Prizren Belediye Meclisi KDTP ve Vakat Koalisyonu meclis üyeleri 20 Şubat 2009tarihinde yapılan meclis oturumunda yasaların ihlal edildiğini bildiriyle duyurduTartışmalı Prizren Belediyesi logosunun görüşülmeden oylamaya verilmesi ve akabinde sözlü sataşmalar bildiriyle kınandı. KDTP ve Vakat Koalisyonu meclis üyelerii demokratik yollarla hakların savunulması  mücadelesini devam etireceklerini duyurdu.

 

 

 

KDTP VE VAKAT KOALİSYONUN PRİZREN BELEDİYESİMECLİS ÜYELERİ BİLDİRİSİ

 

 

 

20 Şubat 2009 tarihinde Yerel Yönetimler Bakanalığı tavsiyesi üzere Prizren Belediye Tüzüğünün 7. maddesinin tekrar görüşülen Prizren Belediye Meclisi oturumuyla ilgili KDTP ve VAKAT Koalisyonu meclis üyeleri şu bildiriyi yayınlıyor:

 

Prizren Belediyesi meclis toplantısında, Yerel Yönetimler Yasası, belediye tüzüğü ve çalışma yönetmeliği ihlal edilmiştir; Yerel Yönetimler Bakanlığının yeniden görüşülmesi tavsiyesine saygı gösterilmemiştir:

 

Birincisi: Yerel Yönetimler Bakanlığının istemi üzere Tüzüğün 7. maddesi gündeme alınmıştır. Ancak, KDTP ve VAKAT Koalisyon meclis üyelerinin Yerel Yönetimler Bakanlığı istemi ve Belediye çalışma yönetmeliğine aykırı olduğu uyarılarına rağmen Meclis Başkanın teklifi üzere bu gündem maddesi görüşülmeden oylamaya sunulmuştur. Oldu bitiye gelen  KDTP ve VAKAT Koalisyon Meclis üyeleri oylamaya katılmamış, açık oylama ile 34 meclis üyesinin „EVET“ oyu ile Prizren Belediye Tüzüğü'nün 7. maddesi kabul edilmiştir.

 

İkincisi: Malum gündem maddesiyle  ilgili oylama ve kabulden sonra Meclis Başkanı bu gündem noktasını tartışmaya açmıştır. Tartışmalarda KDTP ve VAKAT Koalisyon meclis üyelerinin tamamı Prizren Belediyesi Çalışma Yönetmeliğinin ihlal edildiği uyarısında bulunmuştur.

 

 Üçüncüsü: Prizren Belediyesi Topluluklar Komisyonun konuyla ilgili görüşleri ve topluluklar üyelerinin istemleri zamanında belediye organlarına sunulmasına rağmen Mecliste görüşülmemiş ve bununla da Yerel Yönetimler Yasası ve Prizren Belediyesi hukuki düzenlemeleri ihlal edilmiştir.

 

En multietnik bir şehir olarak bilinen ve de Kosova'da multietnik gelişimiyle örnek gösterilen Prizren'de meclis oturumunun devamında bazı meclis üyeleri tarafından KDTP ve VAKAT Koalisyonu meclis üyelerine sözlü sataşmada bulunulmuştur. Demokrasiye yakışmayan  bu tür baskılar her türlü kınmaya değerdir.

 

Kosova Cumhuriyeti Anayasasının ve Kosova Cumhuriyeti yasaların topluluklara verilen pozitiv hakların savunulması amacıyla iki meclis grubu üyeleri Prizren Belediye Meclisi ve diğer kurumlar aracılığıyla demokratik yollarla haklarını aramaya devam edcektir.

 

 KDTP VE VAKAT KOALISYON PRİZREN BELEDİYESİ MECLIS ÜYELERİ

 

kosova haber 

  

Yorumlar