Duyuru

NATO, KFOR ve EULEX İşbirliğinden Memnun

Dünyadan Haberler

  /   242   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

NATO, KFOR ve EULEX İşbirliğinden Memnun
 

 

Polonya’nın Krakow kentinde NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nda Kosovalı Sırplara Kosova Güvenlik Gücü’ne daha fazla sayıda katılım çağrısında bulundular.


 
 

NATO ülkeleri savunma bakanları Kosova’da KFOR ve EULEX arasındaki işbirliğinden de memnun olduklarını ifade ettiler.

 

NATO ülkeleri savunma bakanları KFOR’un yeni görevleri icrasıyla memnun olduklarını belirten NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Kosova’da durumun sakin ancak siyasi olarak karışık olduğunu vurguladı.

 

Jaap de Hoop Scheffer, NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nda Afganistan'daki durumdan sıkıntı duyduğunu dile getirdi. NATO Genel Sekreteri, Afganistan'ın teröristler için güvenli bir yuva olmaması için NATO'nun bölgeye daha çok kuvvet ve daha çok eğitmen göndermesi, sivil katkının da daha fazla olması gerektiğini ifade etti. Scheffer, "Açıkçası şimdi biz, ümit ettiğimiz noktada değiliz" diye konuştu.

 

Afganistan'da NATO liderliğindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nde (ISAF) 41 ülkeden 55 bin asker var. Bunların yarısı ABD'li. ABD Devlet Başkanı Barack Obama, ülkeye 17 bin Amerikan askeri daha gönderileceğini açıklamıştı.

 

kosova haber 

  

Yorumlar