Duyuru

UNMİK ve AB Teknik Müzakerelerinden Vazgeçmiyor

Dünyadan Haberler

  /   254   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

UNMİK ve AB yetkilileri Priştine ve Belgrad arasında tarihi ve kültür mirası müzakerelerin yapılmasını istiyor. Zannieri'den sonra Solana'nın da kon uya el atması bekleniyor.


 
 

Uluslar arası toplum Priştine ve Belgrad arasında müzakerelerin yapılmasından vazgeçmiyor. Koha Ditore Gazetesi UNMİK Şefi Lamberto Zannieri’nin Belgrad ziyaretinden sonra sürece AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana’nın da katılmasının beklendiğini bildiriyor.

 

Gazete, ismi açıklanmayan bir uluslar arası yetkilinin “Solana, ihtilaflı teknik sorunların müzakere edilmesinin kaçınılmaz olduğunu Priştine ve Belgrad’ı inandırma çabasındadır” dediğini ancak Solana ofisinden bunun doğrulanmadığını yazıyor.

 

UNMİK basın sözcüsü Aleksandar Ivanko da, Sırp ve Kosova yetkililerin müzakerelere devam etmesi konusunda “bazı uluslar arası şahsiyetlerin”  üstlendiğini belirtti. “Herkes teknik müzakerelerin başlaması çaresini arıyor” dedi İvanko ve Ban Ki Moon’un Kasım 2008 de BM Güvenlik Konseyi’nde sunduğu raporun gerçekleşmesi için elden gelenin yapılması gereğini vurguladı.

 

UNMİK geçen hafta kültür ve tarihi mirası müzakereleri için Priştine ve Belgrad yetkililerini bir masaya oturtamadı.

 

UNMİK Şefi Zannieri Belgrad yetkilileriyle yaptığı görüşmeden sonra Kosovalı liderler ile görüşme talebinde bulundu. Ban Ki Moon’un son raporunun yürürlüğe geçirilmesiyle ilgili Zannieri’nin Mart ayı ikinci yarısında BM Güevnlik Konseyi’ni bildirmesi bekleniyor.

 

kosova haber 

  

Yorumlar