Duyuru

Kosova Her Zaman ABD’ye Minnettar Olacak

Kosova Haberleri

  /   449   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Kosova Her Zaman ABD’ye Minnettar Olacak
 

 

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu Arizona Devlet Üniversitesinde yaptığı konuşmada bir ülkenin yeniden diriliş örneğini “Kanlı bir savaş ve çok sayıda kurban vermesi ardından bir Anka Kuşu misali yeniden doğan Kosova” sözleriyle ifade etti.


 
 

Kosova Cumhuriyeti Başkanı Fatmir Sejdiu,  ABD’nin Arizona Devlet Üniversitesi tarafından “Ünlü küresel lider” unvanıyla takdir edildi. Bu vesileyle özellikle Amerika Birleşik Devletleri için yaptığı teşekkür konuşmasında Kosova Başkanı Sejdiu, bağımsızlıkla taçlandırılan Kosova halkının özgürlük için mücadelesini betimledi. Sejdiu,“ Kosova, kanlı bir savaş ve çok sayıda kurban vermesi, ahalisinin yarısından fazlasının savaş süresince kovulması,  hemen hemen tüm ekonomik potansiyelin ve barınma objelerinin yok edilmesi ardından Anka Kuşu misali yeniden doğan bir ülke örneğini oluşturmaktadır” dedi.

 
 

 

Başkan Sejdiu konuşmasında, güçlü bir siyasi, askeri direniş ve uluslar arası müdahalesi ile Kosova’nın gelişme ritmini yakalamayı ve özgür ile demokratik kurumların imarında önemli hamlelerde bulunmakta başardığını ifade etti.

 

Bu sebepten Kosova’nın her zaman Amerika Birleşik Devletleri ve Amerikan halkına minnettar olacağını vurgulayarak, ABD ve liderlerinin her zaman yaşama hakkı, özgürlük hakkı ve kaderini arama hakkı gibi vatandaşların yaşamının üç esas ilkesinin korunmasında özel bir model olduklarını ve öyle kalacaklarını ileri sürdü. Kosova başkanı aynı zamanda Kosova’nın yaşadığı trajediyi de asla unutmayacağını, ancak tüm vatandaşların saygılanması ve garantiye alınmasıyla geleceğe yöneldiğini de kaydetti.

Konuşmasında en fazla eğitim alanına değinen Başkan Sejdiu,  eğitime yatırımların Kosova’nın önceliği olduğunu ve bu alanda Kosova kurumların gerekli tedbirleri alacağını vurguladı.

 

Başkan Sejdiu bu vesileyle Kosova öğrencilerine sundukları destek nedeniyle Arizona Devlet Üniversitesi ve Amerika’nın diğer üniversitelerine teşekkür etti.

 

26 Şubat Çarşamba günü ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşecek olan Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu Arizona’dan Washington’a gidecek.

 

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmelerde bulunmak için Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ve Dışişleri Bakanı Skender Hyseni de ABD’ye gitti.

 

kosova haber 

  

Yorumlar