Duyuru

Kermabon EULEX'in Başlangıç Faaliyetini Olumlu Değerlendirdi

Kosova Haberleri

  /   396   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Kermabon EULEX'in Başlangıç Faaliyetini Olumlu Değerlendirdi
 

 

Avrupa Birliği-EULEX Misyonu Şefi Yves De Kermabon, Kosova tamamında bu misyonun yerleşmesi ve yasa hakimiyetinin öngörülere göre gerçekleştiğini belirtti. Kermabon bu açıklamayı yasa hakimiyetine ait ortak yönetim bordu toplantısında yaptı


 
 

Kermabon  Mitroviça’nın kuzey bölümü hariç, EULEX’in şimdiye kadar elde ettiklerine odaklandı.

Mitroviça kuzeyi hariç,  her yörede  mahkeme faaliyetlerimize başladık, EULEX yargıçları  duruşma toplantılarına ve karar almaya başladı;  aynı zamanda gözetleyici  ve tavsiye verme faaliyetine de başladı diyen Kermabon, UNMİK’ten  EULEX yargıçlarına davaların devredilmesinin nerdeyse finale ulaştığını belirtti.  EULEX Misyonu Şefi, EULEX’in bir yargıç ile savcısının  kapsandığı  savaş suçuna karşı  bir mahkeme duruşmasının da gerçekleşmekte olduğunu, diğer yandan Şubat ayı başında 1 ve 31 gümrük noktasında  malların kayıt işlemi başladığını da açıkladı.

Kosova’nın kuzeyinde bulunan 1 ve 31 gümrük noktalarından giren malların  kayıt işleminin başlamasını  Kosova Başbakan Yardımcısı Hajredin Kuçi de  bir başarı olarak değerlendirdi. Kuçi,  Kosova Gümrüğü ve Kosova Polisi temsilcilerinin yerleşmesiyle, bu gümrüklerin tamamıyla işlevlik kazanmasını beklediğini öne sürdü.

Kosova’da EULEX misyonunda şimdiye kadar 1.600 uluslararası  mensubu yer alırken, aynı zamanda 800 yerli personel de angaje edilmiştir.Yves De Kermabon, kış mevsiminin sonuna kadar misyonun tam  işlevlikte bulunmasının beklendiğini söyledi.

 

kosova haber 

  

Yorumlar