Duyuru

Lavrov’dan Thaçi’ye Yanıt

Dünyadan Haberler

  /   237   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Lavrov’dan  Thaçi’ye Yanıt
 

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergej Lavrov, Rusya’nın Kosova konusunda tutumunu değiştirmediğini ve hala Sırbistan egemenliği ile toprak bütünlüğünü desteklediğini ifade etti.


 

 

Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç ile görüşmesinden sonra bir basın toplantısında verdiği demeçte, Rusya Dışişleri Bakanı Sergej Lavrov, “Kosova sorunu söz konusu olunca biz hala Birleşmiş Milletlerin 1244 sayılı rezolusyonunda kararlıyız, aynı zamanda Sırbistan’ın  egemenliği ile toprak bütünlüğünün korunmasının destekçisiyiz” dedi.

Ria Novosti haber ajansının aktardığına göre, Rusya diplomasi şefi bu vesileyle,  Rusya’nın da bağımsız Kosova’yı tanıyacağına dair Kosova Başbakanı Hashim Thaçi’nin ifadesini reddetti.

Lavrov, Başbakan Thaçi’nin,  yaşadığı  ortam gerçeği ve istemleriyle yanıltmada olduğunu ve  Rusya Federasyonu için bu gibi demeçlerde bulunmak yetkisi olmadığını ileri sürdü.

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, Belgrat’ın “Politika” gazetesine verdiği bir demeçte, Rusya’nın  Kosova’da olumlu süreçleri destekleyeceğini ve yakın bir gelecekte Kosova bağımsızlığını tanıyacağını ifade etmişti.

 

kosova haber 

  

Yorumlar