Duyuru

Sırplar 6 Maddelik Planda Israrlı

Dünyadan Haberler

  /   227   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

 

Lamberto Zannieri Sırp yetkilileri ile Priştine ve Belgrad arasında ihtilaflı sorunların çözüm yollarını görüştü. Sırp yetkililer BM Güvenlik Konseyi planının uygulanması ve UNMİK’in Kosova’da aktif rolünün devam etmesinde ısrarlı.


 

Sırbistan Başkanı Boris Tadiç UNMİK Misyonu Şefi Lamberto Zannieri ile yaptığı görüşmeden sonra, Güvenlik Konseyi’nde BM Genel Sekreteri önerisiyle kabul edilen Kosova’ya ait 6 maddelik planın yürürlüğe geçmesi gereğine işaret etti. Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç ise UNMİK’in Kosova’da aktif olmasını istedi.

 

UNMİK’ten yapılan açıklamaya göre Zannieri ve Sırp yetkilileri, Priştine ve Belgrad arasında ihtilaflı sorunların üstesinden gelinmesi için çözüm yolları üzerinde durdular.

 

Lamberto Zannieri ile görüşmesinde Sırbistan Başkanı Boris Tadiç, Sırbistan’ın BM Güvenlik Konseyi’nin Kosova’ya ait 6 maddelik planının bütünüyle uygulanması konusunda ısrarlı olduğunu belirtti. Tadiç kabinesinden yapılan açıklamada, ilerideki dönemde Kosova’ya ait planın yürürlüğe geçmesi üzerinde görüşmelerin devam edileceği vurgulandı.

 

UNMİK Misyonu Şefi Lamberto Zannieri, Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç ile de görüştü. Kosova’da ileride de UNMİK’in BM 1224 no’lu kararının öngördüğü gibi aktif mevcudiyetine gerek olduğunu söyleyen Jeremiç, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Kosova’ya ait 6 maddelik planının bütünüyle yürürlüğe geçirilmesi gereğine işaret etti.

 

UNMİK Misyonu Şefi Lamberto Zannieri’nin hafta içerisinde AB ve NATO temsilcileri ile Brüksel’de görüşmesi , ondan sonra da mart ayında düzenlenecek Kosova konulu BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılması bekleniyor.

 

kosova haber 

  

Yorumlar