Duyuru

Sırpların Geri Dönüşü İçin Yeni Strateji

Kosova Haberleri

  /   431   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Prizren Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Şpat başkanlığında bugün Dönüş ve Yeniden Entegre Komisyonu toplantısında Prizren Belediyesinde 2009 yılı dönüş stratejisi kabul edildi.


 
 

Komisyon toplantısına katılan Kosova Topluluklar ve Geri Dönüş Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç, bireysel dönüş yapmak isteyenler için bakanlığı tarafından 1 milyon Avro ayrıldığını duyurdu. Geri dönüş konusunda Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanlığının BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile sıkı işbirliğinde bulunduğunu bildiren Rifat Krasniç, geri dönüş stratejisinde değişikliklere gidileceğini de bildirdi. Geçmiş dönemde bakanlık ve belediyeler arasında ilişkilerin yetersiz olduğuna dikkati çeken Rifat Krasniç, bakanlıktan altyapı çalışmaları için 1 milyon Avro ayrıldığını açıkladı. Rifat Krasniç, Prizren ve Ferizovik’te Rom gençlerine burslar için 10.000 Avro vereceğini duyurdu.

 

Toplantıda hazır bulunan AGİT yetkilisi önümüzdeki yıl içerisinde de geri dönüşle ilgili yasaların uygulanması, belediye çalışmaları, topluluklar üyelerinin serbest hareketi ve topluluklar arasında uzlaşma konuları üzerinde gözlemcilik faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.

UNDP temsilcisi ise, geri dönüş yapmak isteyen 2’si Boşnak 1’i Sırp 3 aile için ev yapma projesinin komisyon tarafından kabul edilmesi isteminde bulundu. Toplantıya katılan Sırp sivil toplum kuruluşları temsilcileri geri dönüş çalışmalarını yeterli bulmadıklarını, özellikle de Kosova Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanlığı’nın önceki çalışmalarından memnun olmadıklarını, yeni yöneticilerin değişiklikler yapacağı ümidinde olduklarını ifade ettiler.

 

 
 

kosova haber 

  

Yorumlar