Duyuru

Kosova hükümeti 2009 yılı stratejik önceliklerini sundu

Kosova Haberleri

  /   499   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

PRİŞTİNE, Kosova -- Başbakan Haşim Taki 10 Şubat Salı günü bu yılki ekonomik kalkınmaya yönelik stratejik önceliklerini sundu. Taki, bunlar arasında "binlerce iş yaratmak ve ekonomik büyüme hızını %6,1'e çıkarmak suretiyle düzinelerce sermaye projesinin" uygulanması da dahil olmak üzere, hükümetin göreve geldiğinde verdiği sözlerin tutulmasının da yer aldığını söyledi. Yerel basında, hükümetin planlarını gerçekleştirmek için bir eylem planı ve takvimi bulunmadığı yönünde yorumlar yer aldı.

Diğer yandan Salı günü UNMIK, kültür mirasları konulu bir teknik toplantıyı gerek Priştine gerekse Belgrad'dan temsilcilerin katılmayı reddetmesi üzerine iptal etmek zorunda kaldı. Kosova makamları ancak Sırbistan'ın yeni realiteyi kabul edip Kosova'yı bağımsız bir ülke olarak tanıması halinde masaya oturacakları konusunda ısrar ediyorlar. Belgrad ise bunun yerine Kosova'nın statüsünü tartışmaya devam etmek istiyor.

Bu arada Sırp nüfusun çoğunlukta olduğu Mitrovica kasabasında, Salı günü yaklaşık 3 bin Sırp yeni Kosova Güvenlik Gücünün dağılması talebiyle protesto gösterisi düzenledi. Sırplar, Kosova ile Sırbistan arasındaki sınırda herhangi bir sınır kapısı kurulmasına ve EULEX'in kuzey Kosova'da konuşlandırılmasına da karşı çıkıyorlar. (Koha Ditore, Zeri, Kosova Sot, Info Press, Kohavision, Telegraf, Express, Lajm - 11/02/09) setimes 

  

Yorumlar