Duyuru

Bayrampaşa Belediyesinde “Adem Jashari Parkı” Törenli Açılışı Yapıldı

Türkiye Haberleri

  /   1841   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Bayrampaşa Belediyesinde “Adem Jashari Parkı” Törenli Açılışı Yapıldı
 

 

İstanbul’un Bayrampaşa Belediyesi Kosova’nın milli kahramanı Adem Jashari’nin adını bir parka verdi. Yeni inşa edilen bu parkın resmi açılış törenine Kosova Hükümeti adına İçişleri Bakanı Zenun Pajaziti ve siyasi danışmanı Rexhep Morina katıldı.


 
 

Bu vesileyle Bayrampaşa Belediyesinin konuğu olarak Kosova İçişleri Bakanı Zenun Pajaziti, Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Bekim Sejdiu'nun da katılımı ile İstanbul ziyareti çerçevesinde İstanbul valisi Muammer Güler tarafından kabul edildi.

 

Samimi geçen bu görüşmede iki ülke arasındaki dostane ilişkiler ve işbirliği dile getirilerek, Kosova ve Türkiye arasında kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi gereği vurgulandı. Vali Muammer Güler, Kosova bağımsızlığını kutlayarak, siyasi, ekonomi ve tüm diğer alanlarda Kosova’nın ilerleme kaydetmesini diledi. Türkiye’nin katkı ve desteğine de değinen Güler, Türkiye’nin ilerde de her alanda elinden geleni yapacağın, iki dost ve kardeş ülke ilişkilerinin daha da güçlendirileceğini belirtti.


Kosova İçişleri Bakanı Zenun Pajaziti bağımsızlığın Kosova halkının büyük bir uğraşı sonucu geldiğini, fakat aynı zamanda dostlar sayesinde de kazanıldığını ileri sürdü. Türkiye’nin Kosova’daki varlığına da değinen Bakan Pajaziti, Türkiye Kosova’da polis ve askeriyle, kültürüyle ve şirketleriyle varlığını sürdürmektedir dedi. Bakan Pajaziti bu vesileyle Kosova polisinin eğitilmesine Türkiye’den gelen destek için de teşekkür ederek, polisin yörede işbirliğinde bulunması gereğinin de altını çizdi.


Bayrampaşa Belediyesinde bir önemli gelişme daha kaydedildi. Bağımsızlığın birinci yılını kutlayan Kosova’nın milli kahramanlarından olan şehit Adem Yashari’nin adını taşıyan ve yeni inşa edilen park resmi bir tören ile açıldı.


Törene Kosova İçişleri Bakanı Zenun Pajaziti, Türkiye Devlet Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul’daki Kosova ve Makedonya dernek başkanları hazır bulundu.Açılışta Bayrampaşa’nın yüzde 45’inin Balkan kökenli olması nedeniyle, Balkan kültürü ve tarihine büyük önem veren bu belediyenin inşa ettiği “Adem Jashari Parkı” Kosova ve Bayrampaşa arasında gönül ve kardeşliğin sembolünü oluşturacağı vurgulandı.


Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Kosova kahramanı ve tüm Arnavutların gönlünde taht kuran Adem Jashari’nin bir parka adının verilmesinin ayrı bir anlam taşıdığını, Bayrampaşa durdukça, şehit Adem Jashari parkı, Bayrampaşa Belediyesinin adını verdiği bu park kıyamete kadar yaşayacağını vurguladı.


Kosova İçişleri bakanı Zenun Pajaziti bu gibi hizmet ve anı parkına Adem Jashari’nin adının verilmesinin iki ülke ilişkilerini daha da pekiştireceğini belirterek, İstanbul’şehrinin bir belediyesinin Adem Jashari kişiliğine bu kadar önem ve değer vermesinin iki ülke ilişkilerinin hangi düzeyde olduğunun en iyi kanıtıdır dedi.


Kosova İçişleri bakanı Zenun Pajaziti dün ayrıca Bayrampaşa’ya yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılışına ve 40 yıllık Bayrampaşa Cezaevinin yıkımına katıldı. 

Bu haberimizi noktalarken, İstanbul Bayrampaşa belediyesi ziyareti ve bu haberin hazırlanması Türk Hava Yolları –THY Kosova Müdürlüğü sponsorluğuyla gerçekleştiğini de belirtmek istiyoruz./KOSOVA RADYOSU/ 

  

Yorumlar