Duyuru

Priştine-Belgrat Arasında İyi Komşuluk İlişkileri Önemlidir

Kosova Haberleri

  /   365   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Priştine-Belgrat Arasında İyi Komşuluk İlişkileri Önemlidir
 

 

Uluslararası Sivil Temsilcisi Piter Faith, Priştine ve Belgrat arasında iyi komşu ilişkilerinin yöre istikrarlığı için yararlı olduğunu ifade etti.


 
 

 “İyi komşu ilişkileri ve günlük konular üzerinde Belgrat ve Priştine arasında temaslar yöre istikrarlığı için yararlıdır” şeklinde konuşan Piter Faith, yapıcı bir yaklaşım ile bu gibi sürecin kolaylaştırılmasında Avrupa Birliğinin önemli rol oynaması gerektiğini de vurguladı. Piter Faith bu yorumunu bugün Novi Sad’ın “Dnevnik” günlük gazetesine verdiği demecinde yaptı.

Uluslar arası Sivil Temsilcisi Piter Faith  aynı zamanda   17 Şubat 2008 yılında bağımsızlığın ilan edilmesinden bu yana Kosova’nın  önemli bir ilerleme kaydettiğini değerlendirdi. Güvenlik alanında özellikle reformlarda kaydedilen ilerlemeden memnuniyetliğini dile getiren Faith, buna kıyasla ekonomi alanında hala büyük güçlük ve hedeflerin var olduğuna işaret etti.

Bu arada Sırp yetkililerinin Kosova’ya girişlerinin resmi Priştine tarafından yasaklanacağına dair bildirileri de yorumlayan Pieter Faith,  Kosova Cumhuriyetine ya da herhangi bir başka ülkeye giriş konusunun her devletin kendi enstitüleri yetkisinde olduğunu ifade etti

 

kosova haber 

  

Yorumlar