Duyuru

Kosova’da İstiklal Marşı Okuma Yarışması

Kosova Haberleri

  /   513   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Mehmet Akif’i Anma ve 12 Mart İstiklal Marşı kutlamaları çerçevesinde, Türk Polisi, Bahar Dergisi ve RTK-Kosova Radyosu Türkçe Programı ile ortaklaşa olarak ilkokul öğrencileri için “İstiklal Marşı Okuma Yarışması” 14 Mart gününde düzenlenecek.


 
 

Mehmet Akif’i Anma ve İstiklal Marşı kutlamaları vesilesiyle, Kosova’da görevde bulunan Türk Polisinin örgütlemesiyle ve Bahar Dergisi ile RTK-Kosova Radyosu Türkçe Programının desteğiyle, “İstiklal Marşı Okuma “ yarışmasına Kosova’nın Türkçe eğitimin sürdürüldüğü Priştine, Prizren, Mamuşa, Mitroviça, Vıçıtırın, Gilan ve Dobırçan ilkokullarından 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri katılacak.  

 
Yarışma sonucu İstiklal Marşını en iyi okuyan öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. İstiklal Marşını Okuma yarışmasında birinci gelen öğrenci 200 Euro, ikinci 100 ve üçüncü de 50 Euro para ödülü kazanacak. Para ödülleri yanı sıra “Ülker” şirketinin de çeşitli ödülleri olacak. Türk Polisinin bu faaliyetinden Kosova Radyosuna bilgi veren Türk Polisi Metin Koç, Mehmet Akif Ersoy’un Kosovalı olması dolaysıyla, amacın İstiklal Marşının gerek Türkiye gerekse Kosova’da yaşatmak ve bunu geleneksel hale getirmek olduğunu belirtti. İstiklal Marşımız, İstiklal savaşımızın bir simgesidir diyen Metin Koç, bunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmayı bir borç olarak görüyoruz şeklinde konuştu.

14 Mart Cumartesi günü saat 18.00’da Priştine’nin Gençlik ve Spor Sarayının Kırmızı Salonunda düzenlenecek olan bu yarışmada, Türkçe Olimpiyatlarında İstiklal Marşını muhteşem güzellikte okuyan kız Sura Bal konuk olacak./KOSOVA RADYOSU/

 

kosova haber 

  

Yorumlar