Duyuru

NATO, Kosova'dan Çekilmiyor

Kosova Haberleri

  /   457   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

NATO, Kosova'dan Çekilmiyor
 

 

NATO, Kosova'daki barışı koruma gücü KFOR'un geri çekileceğine ilişkin haberleri yalanlayan bir açıklama yaptı. NATO sözcülüğünden yapılan açıklamada NATO’nun bölgeden çekilmeye yönelik her hangi bir plan veya projesinin bulunmadığı bildirildi.


 
 

Sırp gazetesi ''Politika'', Brüksel'deki NATO diplomatik kaynaklarına dayandırarak bugün verdiği bir haberde, KFOR'un bu yaz Kosova'dan çekilmeye başlayacağını, İttifak savunma bakanlarının bu yöndeki kararı haziran toplantısında onaylayacaklarını ileri sürmüştü.

 

NATO sözcülüğü, basına yaptığı açıklamada, KFOR'un Kosova'dan çekilmesine ilişkin olarak İttifakın hiçbir plan veya projesi bulunmadığını duyurarak, Sırp gazetesinin haberini yalanladı.

 

Sözcülük, NATO'nun Kosova'daki varlığına ilişkin durum değerlendirmelerini düzenli olarak yaptığını belirtti.

 

NATO, 1999 yılında, 10 hafta süreyle bölgeyi bombalayarak Sırp birliklerinin Kosova'dan çekilmelerini sağlamış, bunun ardından BM'nin onayıyla KFOR'u konuşlandırmıştı. Bugün İtalyan General Giuseppe Emilio Gay yönetimindeki 16 bin askeri olan KFOR'da yüzlerce Türk askeri de görev yapıyor.

 

İttifak, Kosova'nın bir yıl önce, 17 Şubat 2008'de bağımsızlık ilan etmesinin ardından KFOR'un görevini hassasiyetle sürdüreceğini açıklamıştı. (aa)

 

kosova haber 

  

Yorumlar