Duyuru

UÇK Komutanı Adem Jashari Anma Törenleri Başladı

Kosova Haberleri

  /   837   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova’da 3 gün sürecek törenlerle Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) efsanevi lideri Adem Jashari 11. yıldönümünde anılacak. Kosovalı liderler dün şehit komutanın mezarı önünde saygıyla eğildiler.


 
 

Efsanevi kahraman Adem Jashari’nin şehit olmasının 11. yıldönümü dolaysıyla “UÇK-Kosova Kurtuluş Ordusu Destanı” adı altında üç gün sürecek törenler Kosova’nın üst düzey yetkilileri ve siyasi parti liderlerinin Prekaz’da Adem Jashari’nin gömütlüğü önünde saygı duruşuyla başladı. Prekaz’da 11 yıl önce UÇK ve Sırp güçleri arasında çatışmada Jashari ailesinin 50 üyesi kahramanca şehit düşmüştü ve bu savaşın başlangıcı olmuştu.

 

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu, bu günün gurur günü ve özgürlük seven bu halk için birlik ve fedakârlık sembolü günü olduğunu belirtti.

 
Başbakan Hashimim Thaçi, Jashari ailesi fedakârlıklarıyla özgürlük ve birlik mesajlarını ilettiğini ifade ederken Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi, Jashari Destanının Arnavut halkı için tarihte önemine işaret etti ve Anı Kompleksinin düzene alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Yarın UÇK Şehitliğinde yapılacak törenden sonra Priştine’nin Gençlik Sarayı Kırmızı Salonunda Anma Akademisi düzenlenecek. Anma toplantısında Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu, Başbakan Hashimim Thaçi ve Akademik Recep Qosja’nın birer konuşma yapması bekleniyor.

Törenler bu yıl Kosova Başbakanı Hashim Thaçi’nin himayesinde yapılıyor. 7 Mart Cumartesi akşamı düzenlenecek olan Ateş Gecesi ile“UÇK-Kosova Kurtuluş Ordusu Destanı” adı altında üç gün sürecek törenler tamamlanacak.

 

kosova haber 

  

Yorumlar