Duyuru

Çek Cumhuriyeti’nden Kosova’ya AB Yolunda Tam Destek

Dünyadan Haberler

  /   239   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Çek Cumhuriyetinin Kosova’yı sonuna kadar desteklediği mesajı ile Priştine'ye gelen Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı AB'den sorumlu Genel Müdür Libor Secka, ülkesinin Kosova ve batı Balkanların AB'ye entegrasyonu ödevini üstlendiğini belirtti.


 
 

 

Başbakan hashim Thaçi ile gerçekleştirdiği temaslarının ardından açıklamalarda bulunan Çek yetkili Libor Secka, AB dönem başkanı olarak Batı Balkanlar'ın AB ile bütünleşmesinin öncelikli ödevleri arasında yer aldığını belirtti.

 

 

Batı Balkan ülkelerinin AB ile bütünleşmesi sürecinin sağlıklı yürümesi için bu ülkelerle yoğun temaslar içinde bulunduklarını hatırlatan Çek diplomat Libor Secka, "Söz konusu ülkelerin her biriyle bütünleşme imkanları üzerinde duruyoruz. Bu çerçevede Kosova'nın AB ile bütünleşmesine desteğimiz tamdır" ifadelerini kullandı.

 

Çek Cumhuriyeti'nin, bu süreçte kendi tecrübelerinden hareket ederek Kosova'ya yardımda bulunabileceğini ifade eden Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı AB'den sorumlu Genel Müdür Libor Secka, bu yardımın kurumsal ve siyasi alanlarda yapılabileceğini söyledi.

 

Başbakan Haşim Thaçi de Kosova kurumlarının, AB ve NATO ile bütünleşmek için demokratik kriterleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirterek, "Kosova, geleceğini AB'de görmektedir" ifadesini kullandı.

 

kosova haber 

  

Yorumlar