Duyuru

Kosova’nın Tanınma Mücadelesi Devam Ediyor

Kosova Haberleri

  /   463   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Kosova’nın Tanınma Mücadelesi Devam Ediyor
 

 

Yeni Kosova İttifakı Lideri Behgjet Pacolli Kosova’nın tanınması için lobi faaliyetleri çerçevesinde Ürdün Meclisi heyeti ile görüştü. Pacolli, İKÖ'nün Kahire’de düzenleyeceği toplantılarda İslam devlet adamları ile de temaslarda bulundu.


 
 

 

“Ekspres” gazetesine yaptığı açıklamada Pacolli bu ayın sonuna kadar 3 devletin Kosova’yı tanıyacağını, bunlardan birinin Katar olduğunu söyledi. Pacolli “Kahire’de birçok devletin üst düzey temsilcileri ile görüşmelerde bulundum. Yakında Katar devleti Kosova’yı bağımsız bir devlet olarak tanıyacak. Ardından hangi devletler olduğunu söylemek istemediğim iki devlet daha Kosova’yı tanıyacak” dedi.  
 
Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu Mart ayı başında Birleşmiş Milletler’deki temasları sırasında Katar, Gana, Suudi Arabistan, Pakistan, Mısır, Salvador, Nijerya ve Namibya büyükelçileri ile görüşmüş ve Kosova’nın bu ülkeler tarafından tanınmasını istemişti.
 

Yeni Kosova İttifakı Lideri Behgjet Pacolli Kosova’nın tanınması için lobi faaliyetleri çerçevesinde Ürdün Meclisi İktisadi Komisyonu Başkanı Yosef Al-Karneh ve beraberindeki heyet ile Priştine’de dün görüştü.

 

Kosova İslam birliği Başkanı Naim Tërnava’nın Ürdün ziyaretinden sonra Kosova’ya iadeyi ziyarette bulunan Ürdün heyetinden Pacolli, Kosova bağımsızlığının tanınması isteminde bulundu. Görüşme sırasında Behgjet Pacolli, 22-25.04.2009 tarihinde Ürdün’ü ziyaret etme için davet aldı. Bu ziyaret sırasında Pacolli’nin Ürdün meclis başkanı, başbakanı ve kralı ile görüşmesi bekleniyor.

 

Ürdün Meclisi heyeti, Kosova’nın tanınması için elden geleni yapma hazırlığını belirtti.

 

Kosova’yı şu ana kadar BM üyesi toplam 192 devletten aralarında ABD, AB ülkeleri ve Türkiye gibi devletlerin olduğu 56 ülke tanıdı.

 

kosova haber 

  

Yorumlar