Duyuru

Nisanda Europol ve İnterpol’a Başvuru

Kosova Haberleri

  /   627   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Nisanda Europol ve İnterpol’a  Başvuru
 

 


Kosova, Avrupa ve uluslararası Polis örgütleri Europol ile İnterpol üyeliğine başvuruda bulunmaya hazırlanıyor. Ancak Kosova’nın sadece 56 ülke tarafından tanınması üyelik şanslarını zorlaştırıyor.


 
 

İçişleri Bakanı Yardımcısı Fatmir Xhelili, bu konuda Hükümetin hazırlıklarını doğrulayarak,  iki ay içerisinde hazırlıkların yapılacağını ve Hükümet adına gidecek istem ile birlikte başvurunun kimi prosedürlerinin tamamlanması gerektiğini ifade etti.  İçişleri Bakanı Yardımcısı, Nisan ayı sonunda Europol ve İnterpol polis örgütlerine başvuruda bulunulacağına inandığını söyledi.

İnterpol ile işbirliğinde  bulunacak tek mekanizma UNMİK olduğu bildirilirken, bu sebepten Kosova’yı hala tanımayan  devlet ve örgütler ile Kosova’nın işbirliğinde bulunmasına yardımcı olacak  Yasa Hakimiyetine ait bir Eşgüdüm Ofisinin kurulduğu da açıklandı.

Bu ofisin faaliyetinden ayrıntılı bilgi vermek istemeyen UNMİK Sözcüsü Russell Geekie, UNMİK’in  uluslar arası bir kuruluş olması nedeniyle İnterpol ile ilgilenebileceklerini belirtti.

Kosova İçişleri Bakanı Yardımcısı Xhelili,  EULEX’in de  polis örgütleriyle işbirliğinde bulunmasına ait bir ofisin kurulmasında çaba sarf ettiğini, ancak  burada da  üyelik işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle  güçlüklerin beklendiğini ileri sürdü.

 

kosova haber 

  

Yorumlar