Duyuru

İKÖ’ye Kosova’yı Tanıma Çağrısı

Arnavutluk Haberleri

  /   396   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, İslam Konferansı Teşkilatına (İKT) üye ülkelere, Kosova’nın bağımsızlığını tanımaları çağrısında bulundu. Arnavutluk olarak ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Berisha Kosova’nın tanınması isteminde bulundu.


 
 

 

Katar’a yaptığı resmi ziyaret sırasında El Cezire televizyonuna konuk olan Berisha, açıklamasında, Kosova’nın bağımsızlığının tanımasının son derece önemli olduğunu belirterek, “Biz Arnavutluk olarak bu konuda elimizden ne geliyorsa yapacağız. İslam Konferansı Teşkilatına üye olan ülkelerden Kosova’yı zaman kaybetmeden tanımalarını bekliyoruz” dedi.

 

 

İKT’nin 1994 yılında Kosova sorununun çözülmesini isteyen BM bildirgesini oy çokluğuyla onayladığını hatırlatan Berisha, Kosova’ya verilen desteğin devam etmesini istedi. Berisha, “Kosova’nın resmi olarak tanınması, ’Arnavutlara ödül vermek ve Sırpları kınamak’ olarak değerlendirilmemelidir. Kosova’yı tanımak bölgenin barış ve istikrarına katkıda bulunmaktır” diye konuştu.

 

Başbakan Berisha, Katar ziyareti sırasında Emir Şeyh Hamad Bin Halife El Tani ve Başbakan Şeyh Hamad Bin Casim Bin Cabir El Tani ile görüşmeler yaptı.

 

Arnavutluk Başbakanlık basın ofisine göre, Katar Başbakanı El Tani, hükümetinin Kosova’nın bağımsızlığı konusunu incelediğini ve en kısa sürede bir açıklama yapacaklarını Berisha’ya iletti.

 

Bilindiği üzere Kosova’yı şu ana kadar 55 ülk tanımış ve bunun üzerine Kosova hükümeti yeni tanımaların gerçekleşmesi için lobi faaliyetleri yürümeye başlatmıştı.

 

kosova haber 

  

Yorumlar