Duyuru

Priştine Üniversitesine Sırplar Tarafından El Koyulan Belgeler İade Edildi

Kosova Haberleri

  /   477   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Priştine Üniversitesine Sırplar Tarafından El Koyulan Belgeler İade Edildi
 

 

Uluslararası Sivil Toplum Örgütü- SPARK yardımıyla, Priştine Üniversitesi savaş süresince Sırp iktidarı tarafından el koyulan tüm belgeleri geri almaya başardı.


 
 

SPARK kuruluşu, iki enstitü arasında  belgeler değişiminin yapılması amacıyla, Priştine Üniversitesi ve Mitroviça kuzeyindeki Üniversite arasında arabuluculuk yaptı.

Priştine Üniversitesi Rektörü Enver Hasani, bu işbirliğini teknik bir işbirliği olarak tanımladı. Rektör Hasani, Arnavutlara ait bu belgeleri  almak gereğini duyduğunu, çünkü bu belgelerin olmayışında insanların sahte belgelere baş vurma zorunda kaldıklarını belirtti.

Şimdiye kadar iki diplomanın söz konusu olduğunu ve hangisinin orijinal hangisinin de sahte olduğunu şahsen bilmediğine işaret eden Rektör Enver Hasani, şimdi elde olan belgeler ile Priştine Üniversitesinin her öğrencisi  için somut bilgisi olacağını da ileri sürdü.

SPARK Örgütünün  yardımıyla,  Priştine Üniversitesi  Mitroviça kuzeyindeki Üniversiteden kendi arşivine 11.529 belgeyi geri almaya başardı. Bu  sayıdan 5.125’inin Arnavutlara ait orijinal belgeler olduğu açıklanırken, Mitroviça Üniversitesine de  Sırplara ait olan 37.506 belgenin iade edildiği bildirildi.

 

kosova haber 

  

Yorumlar