Duyuru

Kosova’nın Tartışılacağı BM GK Toplantısı Ayrıntıları Hala Bilinmiyor

Dünyadan Haberler

  /   288   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 23 Mart tarihinde Kosova'daki durumu ele alacak. Yetkililer, BM Genel Sekreterin Kosova konusunda bir rapor yayınlamasını bekledikleri için toplantı hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi reddediyor.


 
 

Toplantıda, 1244 kararı dışında Kosova’da yerleşen EULEX Misyonu çalışmaları hakkında raporun görüşülüp görüşülmemesi de belirginsizliğini koruyor.EULEX Misyonu yetkilileri 3 aylık çalışma raporunu Brüksel’e gönderdiklerini ve Avrupalı yetkililerin raporu BM’ye göndereceklerini belirtti.

 

Bu arada, UNMIK yetkilileri, UNMİK Şefi Lamberto Zannier’in Güvenlik Konseyi’nde Kosova'da uluslararası sivil varlığın yeniden yapılanması konusunda bir konuşma yapacağını vurguladı. BM GK Kasım ayında kabul edilen Genel Sekreter Ban Ki Moon raporundan çıkan teknik düzenlemeler konusunda da bilgi verecek olan Zannieri, tüm ısrarına rağmen Priştine yetkililerinle 6 maddelik planı görüşemediğini de bildirecek.

 

Konuyla ilgili Başbakan Hashim Thaçi, altı maddelik planın hiçbir zaman müzakere konusu olmadığını ve olmayacağını tekrarladı. Thaçi yaptığı açıklamada BM GK oturumunda Kosova bağımsızlığının ilanından sonra sağlanan ilerlemenin benimseneceği konusunda iyimser olduğunu vurguladı.

 

Konseyi oturumunda Kosova’nın Dışişleri Bakanı Skender Hyseni tarafından temsil edilmesi bekleniyor.

kosova haber 

  

Yorumlar