Duyuru

Avrupa Parlamentosu’ndan Kosova’ya Destek Sözü

Dünyadan Haberler

  /   242   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans Gert Potering Strasburg’da Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa entegrasyonu ve gelişme yolunda Kosova’yı desteklemeye devam edeceğini bildirdi.


 
 

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans Gert Potering Strasburg’da Kosova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Skender Hyseni ile yaptığı görüşmesinden sonra Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa entegrasyonu ve gelişme yolunda Kosova’yı desteklemeye devam edeceğini belirtti.

 

Kosova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamayla Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans Gert Potering’in Kosova’da sağlanan gelişme ile ilgili memnuniyetini ifade ettiği ve desteklerinin devam edeceğini bildirdiği duyuruldu.

 

Kosova Dışişleri Bakanı Skender Hyseni ise Potering’e 17 Şubat 2008 Kosova’nın bağımsızlığının ilan edilmesinden bu yana gelişmelerden bilgi verirken Kosova’da UNMİK Misyonunun sona erdiğini ve EULEX’in tam işlevliğinin sağlanması öneminden konuştu. Hyseni, yapılan destek için teşekkür ederken ileride Kosova’nın tanınması ve her yanlı destek beklentisini de ifade etti. Görüşmede Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Doris Pack ve Ingo Fridrih’in de hazır bulunduğu bildirildi.

 

Kosova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Skender Hyseni’nin halk partileri daveti üzere Strasburg’a 2 günlük ziyarette bulunduğu belirtildi.

 

kosova haber 

  

Yorumlar