Duyuru

Tartışmalı Logo Onaylandı

Kosova Haberleri

  /   517   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

Prizren Belediye Meclisi Başkanı Nijazi Kryeziu basın toplantısıyla Kosova Yerel Yönetimler Bakanı Sadri Ferati'nin belediye tüzüğünü ve dolayısıyla logosunu da onayladığını duyurdu.

 

Prizren Belediye Meclisi Başkanı Nijazi Kryeziu uzun süren tartışmalar sürecinden sonra meclis olarak belediye tüzüğü kabulü konusunun nihai sona vardığını bildirdi.
Statü hazırlığı süresince tartışmaya tüm etnik topluluklardan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların aktif katıldığını belirten Nijazi Kryeziu, belediye logosu konusunun da yoğun bir şekilde tartışmalara neden olduğunu vurguladı. Logoya karşı kimsenin gelmediğini ancak farklı önerilerin var olduğuna işaret eden Kryeziu, 2/3 oy çoğunluğuyla kabul edilen logo ile birlikte tüzüğün de Yerel Yönetimler bakanı Sadri Ferati tarafından imzalandığını belirtti. Nijazi Kryeziu tüm belediye evraklarının tüzükle uyumlaştırılması gereğine de işaret etti.
 
Logo ile Türk ile Boşnak meclis üyelerinin memnun olmadıklarını hatırlatan gazetecilere Prizren Belediye Meclisi Başkanı Nijazi Kryeziu, şikayetin prosedüre yapıldığını, logonun tartışmadan önce oylamasına karşı çıkanların olduğunu söyledi.

Balkan Günlüğü

 

  

Yorumlar