Duyuru

TİKA Karadağ'da Türkçe kursu açtı

Karadağ

  /   930   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, Karadağ Üniversitesi Yabancı Diller Enstitüsü bünyesinde Türkçe kursu faaliyete başladı
 
Dünya Bülteni/Haber Merkezi 

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, Karadağ Üniversitesi Yabancı Diller Enstitüsü bünyesinde TİKA desteği ile kurulan Türkçe kursu, Karadağ Meclisi Başkan Yardımcısı Rifat Rastoder ve T.C. Karadağ Büyükelçisi Murat Oğuz ve Karadağ Üniversitesi Yabancı Diller Enstitüsü Dekanı Igor Lakiç'in katıldığı törenle açıldı. Kurs, Podgoritsa'daki ilk Türkçe kursu olması açısından da ayrı bir önem taşıyor. 

T.C. Karadağ Büyükelçisi Murat Oğuz açılışta yaptığı konuşmada, "Açılan Türkçe kursu, ülkede artan Türk yatırımları bünyesinde ortaya çıkan iş olanaklarının Karadağlılar tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesine ve pek çok akrabası Türkiye'ye göç etmiş olan Karadağ Boşnak nüfusunun Türkiye ile olan bağlarının kuvvetlendirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. 
 

Açılış töreninde konuşan Karadağ Üniversitesi Yabancı Diller Enstitüsü Dekanı Igor Lakiç ise Enstitü bünyesinde bir Türkçe kursu açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, vermiş olduğu katkılardan dolayı TİKA'ya şükranlarını sundu. 

  

Yorumlar