Duyuru

Arnavutluk ve Hırvatistan NATO'ya resmen katıldılar

Arnavutluk Haberleri

  /   373   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

STRAZBURG, Fransa -- Arnavutluk ve Hırvatistan 4 Nisan Cumartesi günü Strazburg'da düzenlenen NATO zirvesinde, ABD Başkanı Barrack Obama'nın iki ülkenin liderlerine İttifakın kurulmasını sağlayan Washington Anlaşması'nın birer nüshasını sunması sonrasında örgütün resmi üyeleri oldular. Anlaşma tam 60 yıl önce 4 Nisan 1949'da imzalanmıştı. Hırvatistan ve Arnavutluk'un katılımıyla, NATO üye ülkesi sayısı 28'e ulaştı. Obama, Makedonya'nın örgüte katılacağı günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Üsküp'ün üyelik süreci Yunanistan ile arasında uzun zamandır devam eden isim anlaşmazlığı yüzünden engelleniyor.

Üyeliğin büyük bir askeri geçit ve konserle kutlandığı Tiran'da tam bir şenlik havası hakim. Anketlere göre Arnavutluk halkının %99'u NATO üyeliğini destekliyor.

Hırvatistan'da ise, Başbakan Ivo Sanader Cumartesi günü NATO üyeliğinin AB üyeliğini daha kolay hale getireceğini söyledi. Ancak bu durumdan herkes memnun değil. Yüzlerce kişi NATO karşıtı pankartlarla Zagreb şehir merkezinde gösteri düzenledi. (AFP, AP, Makfax, ITAR-TASS, HRT, HINA - 04/04/09) setimes 

  

Yorumlar