Duyuru

Prizren ve Mitroviça’da Türk Kültür Merkezleri Açılacak

Kosova Haberleri

  /   730   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Cumhuriyeti Geri Dönüş ve Topluluklar Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç, KTTGKK Yarbay Nail Yiğit’e bakanlık çalışmaları ve projelerinden bilgi verdi. Krasniç, Mitroviça ve Prizren’de Türk Kültür Merkezlerin açılacağını söyledi.


 
 

Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanı Kurmay Yarbay Nail Yiğit ve SAİB Komutanı Binbaşı Aydın Özçevik, Kosova Cumhuriyeti Geri Dönüş ve Topluluklar Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç’i ziyaret ettiler. Rifat Krasniç konuklara, Kosova’daki güncel durum ve bakanlık çalışmalarıyla bilgilendirdi. Topluluklar Bakanlığı’nın Sırpların geri dönüşü ve topluluklara destek çalışmalarını Kosova’nın demokratik ve multietnik yapılanması süreci çerçevesinde gerçekleştirdiğini belirten Rifat Krasniç, geçen yıl planlaştırılan projelerin bütçenin kısıtlı olması nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi.

 

Göreve geldikten bu yana tüm belediyelerde incelemelerde bulunduğunu ve durum tespiti yaptığını bildiren Rifat Krasniç, bu yıl çok sayıda projenin hayata geçirileceğini söyledi. Mitroviça’da durumu iyi olmayan ve yerlerinden edinen Türk topluluğu mensuplarına evlerin ve tahsis edilen bir arazide Türk sivil toplum kuruluşları için bir binanın inşa edileceğini vurgulayan Krasniç. bakanlık olarak Prizren’de bir Türk Kültür Merkezinin açılmasını da destekleyeceklerini belirtti. Rifat Krasniç, şimdiye kadar Türkiye kurumları ile iyi işbirliği yapıldığını ileride yapılacağı ümidini de ifade etti.

 

KTTGKK Yarbay Nail Yiğit, bu ziyaretin işbirliğin pekiştirilmesi amacıyla gerçekleştiğini belirtirken, kalıcı çalışmalar yönünde desteklerin devam edeceğini bildirdi.

 

Görüşmenin sonunda Yarbay Nail Yiğit KTTGKK plaketini, Kosova Cumhuriyeti Geri Dönüş ve Topluluklar Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç’e takdim etti.

 

kosova haber 

  

Yorumlar