Duyuru

Eski BHF başbakanına zimmete para geçirme suçlaması

Bosna Haberleri

  /   479   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

SARAYBOSNA, Bosna-Hersek (BH) -- Saraybosna devlet mahkemesi 24 Nisan Cuma günü eski BH Federasyonu (BHF) Başbakanı Edhem Bıçakciç ve eski Maliye Bakanı Dragan Coviç'e yaklaşık 4 milyon avroyu zimmete geçirdikleri için suçlamada bulundu. Müfettişler, ikilinin görevde olduğu 1999-2000 yılları arasında hükümetin onayı olmadan özel mülk satın almak amacıyla devlet fonlarını çaldıklarını ileri sürüyorlar.

Bıçakciç ve Coviç yasadışı yoldan gayrımenkul satın aldıklarından şüphelenilen 50 yetkili arasında yer alıyor. Listede, bir kamu kuruluşunun başkanı olarak görev yaptığı sırada devlet fonlarını kullanarak daire satın almakla suçlanan görevdeki BHF Başbakanı Nedzad Brankoviç de yer alıyor. Brankoviç'in partisi Demokratik Hareket ise suçlamalar kanıtlandığı takdirde başbakanın istifasını isteyeceğini belirtti.

Öte yandan Cuma günü Yüksek Temsilci Valentin Inzko Yüksek Temsilciler Dairesi'nin son üç yıldır BH'deki faaliyetlerine son vermeye çalıştığını, ancak yerel siyasilerin gereken istikrarı sağlayamadıklarını söyledi. Inzko'nun sözleri, Avusturya'nın Avrupa ve Uluslararası İşler Bakanı Michael Spindelegger ile görüşmesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında geldi. Yetkili, Sırp Cumhuriyeti Başbakanı Milorad Dodik'in uluslararası toplumun "işgalci" gibi davrandığı yönündeki iddialarına yanıt verdi. (HRT, Reuters, Fena, RTRS, SRNA - 24/04/09) setimes 

  

Yorumlar