Duyuru

Türkiye Heyeti Çevre Bakanlığını Ziyaret Etti

Kosova Haberleri

  /   368   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Türklerinin Milli Bayramı olarak ilan edilen 23 Nisan kutlamaları vesilesiyle Kosova'ya gelen Türkiye Parlamentocular heyeti bugün Çevre ve Alan Planlama Bakanlığını ziyaret etti.


 
 

Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti  Parlamento heyeti, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay  ve T.C. Priştine Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler Çevre ve Alan Planlama Bakanlığına gerşekleştirdikleri ziyarette, Bakan Mahir Yağcılar ve Yardımcısı Emin Krasniqi tarafından kabul edildi.

 

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil bu kabul için Bakan Mahir Yağcılar’a teşekkürlerini ifade ederek, aynı zamanda  23 Nisan Kosovalı Türklerin Milli Bayramı kutlamalarının muhteşem  bir şekilde örgütlenmesini kutladı.

 

Çevre Bakanı Mahir Yağcılar ,Türkiyeli heyeti bu Bakanlığın gerşekleştirmekte olduğu çalışma ve projelerinden tanıtarak, aynı zamanda Türkiye’nin desteğinin Kosova’da yaşamın her kesiminde devam etmesi ve geliştirilmesini istedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Cumhuriyetini  destekledi ve bu desteğine devam edecektir. Bu sözleri söyleyen TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, çevre konusunun diğer alanların  gelişmesiyle birlikte aynı muamele görmesi gerektiğini, çünkü çevrenin bir AB standardı olduğunu, bu sebepten  bu alana Türkiye Hükümetinin  desteğinin hiçbir zaman eksik olmayacağını ileri sürdü.

 
Görüşmenin sonunda Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar  Türkiye Parlamentocularına bu ziyaretleri için teşekkür ederek, Türkiye Cumhuriyeti ile karşılıklı ziyaretler ve tecrübe edinmenin  hiç şüphesiz  Çevre dahil olmak üzere her alanlarda somut neticeler getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini vurguladı.
 
kosoca haber 

  

Yorumlar