Duyuru

Ertuğrul Günay Seydiu ve Beçiri İle Görüştü

Türkiye Haberleri

  /   504   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova ziyaretinde bulunan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başkan Sejdiu ve Kültür Bakanı Beçiri ile görüşmesinde, Kosova çok kültürlülük ve bütünlük içinde bir modeli yaşatmaya çalışıyor, buda Kosova için ve dünya için önemlidir dedi


 
 

Görüşmeden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Türkiye’nin Kosova’ya sunduğu ve önemi büyük olan desteği nedeniyle şükranlarını ifade ederek, demokrasiyi ve özgürlüğü seven vatandaşlarla bu desteğin duygusallıkla ve ortak olan noktalar yönünde gerçekleştiğini belirtti. NATO-ya ve Avrupa Birliğine üye olmayı hedeflediklerini belirten Seydiu, iki ülke halkları arasında daha büyük bir yakınlaşmaya ve Türkiye ile Kosova arasında ilişkilerin olumlu gelişeceğine inandığını belirtti. İki ülke arasında başlatılan bir sürecin başlangıcındayız diyen Başkan Seydiu, bunun gelecekte daha yoğun bir şekilde devam edeceğine emin olduğunu söyledi.


Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kosova Türklerinin Milli Bayramını kutlamak amacıyla üç gündür Kosova’da bulunduklarını, ancak bu fırsatla Kosova halkına bağımsızlığını, egemenliğini kutlamak ve Kosova’nın bütünlüğünden yana olduğumuzu söylemek için geldiklerini söyledi. Kosova bağımsızlık sürecini yakından destekleyen Türkiye, Kosova bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden biridir diyen Bakan Ertuğrul Günay, Türkiye desteğinin devam edeceğini belirtti. Kosova’nın çok kültürlülük ve bütünlük içinde bir modeli yaşatmaya çalıştığını, bunun ise Kosova için ve dünya için önemli olduğunu belirten Bakan Ertuğrul Günay, Türkiye’nin sadece Kosova’daki Türklerle değil, bütün Kosova halkıyla akrabalık ve yakın kültürel ilişkileri içinde bir millet ve toplum olduğunu belirtti.


Kosova Kültür Bakanı Valton Beçiri ile yapılan görüşmeden sonra açıklamada bulunan Bakan Ertuğrul Günay, Kosova’nın bağışçılar listesinde Türkiye’nin Kosova için vaat ettiği önemli bir miktarın olduğunu ve bunun hiç eksiksiz yerine getirileceğini belirtti. Türkiye ve Kosova arasında kardeşlik ilişkileri yüzünden, yakın bir gelecekte bir kültür merkezinin açılmasını istediklerini söyledi. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kültür, turizm ve arşivler konusunda olan işbirliğin hızla ilerleyeceğine de inandığını belirtti.

 

kosova haber 

  

Yorumlar