Duyuru

Ternava, Erdoğan’dan Lobicilik Yapmasını İstedi

Kosova Haberleri

  /   559   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Ternava, Erdoğan’dan Lobicilik Yapmasını İstedi
 

 

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Kosova’nın daha çok tanınması için lobi faaliyeti yapması talebinde bulundu Ternava özellikle İslam Konferansı Örgütü’nde Türkiye’nin lobi yapmasının önemine değindi

 

 

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava bu talebi Türkiye ziyaretini gerçekleştirdiği esnada Türkiye başbakanına iletti. Ternava, Erdoğan’dan hem kişisel olarak bu yönde çaba göstermesini hem de Türk diplomasisinin bu yönde hareket etmesini talep etti.

 
Kosova’ya dönüşünde açıklamalarda bulunan Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan bu yönde söz aldığını bildirdi ve Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de Kosova’nın uluslar arası arenada hak ettiği yeri alması için çaba göstereceğine inandığını söyledi.

 

Bilindiği üzere 17 Şubat 2008’de bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı 58 ülke tanıdı. İlk tanıyan ülkeler arasında yer alan Türkiye çeşitli uluslar arası platformlar ve özellikle İslam Konferansı Örgütü’nde Kosova’nın tanınması için lobicilik yapıyor. Şu ana kadar Arap devletlerinden sadece Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan Kosova’yı tanıdıklarını açıkladılar. 

  

Yorumlar