Duyuru

Türkiye Kosovalıların Her Zaman Yanında Olacak

Kosova Haberleri

  /   395   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

23 Nisan Kosova Türklerinin Milli Bayramı vesilesiyle TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil beraberliğindeki heyet bugün Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu ile görüştü. Devletlerarası işbirliği ve Kosova’daki Türk toplumunun rolü görüşmelerin odağını oluşturdu.


 
 

Görüşmelerden sonra açıklamada bulunan Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu,

Bağımsız ve özgür Kosova’da yaşayan Türklerin milli bayramını kutladı. Başkan Sejdiu, Türkiye’nin Kosova için son derece önemli olan desteğinden dolayı şükranlarını ifade ederek, Türkiye’nin çok yönlü ve çeşitli alanlarda desteğinin eski dönemlerden daha gerçekleştiğini vurguladı. Başkan Sejdiu, Kosova söz konusu olunca Türkiye’de hem iktidar hem muhalefetin tek vücut halinde bağımsızlığı desteklemesinin önemine de işaret etti. Kosova’da Türk toplumunun ve aynı zamanda Türkiye’de yaşayan Kosova kökenli vatandaşların katkılarından dolayı da şükranlarını belirten Kosova Başkanı, bu temaslarla ve deneyim birikim alış verişiyle diğer alanlarda da işbirliğin gelişeceğine vurgu yaptı.

 

 

 

 

 
Cumhurbaşkanı ve Kosova Meclisine bu bayramı yasal bir hale getirdikleri için teşekkür eden TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, bu bayram Kosovalıların bayramı olduğunu belirtti. “Kosova’nın bağımsızlığının öncesi ve sonrasında Türk milleti olarak iktidar ve muhalefet topyekûn olarak Kosovalıların hep yanında olduk ve bundan sonra da yanında olacağız şeklinde konuşan Pakdil, sivil, askeri, iktisadi, sağlık, eğitim, gümrük, finans sektöründe her konuda Kosovalıları, Kosova’yı desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Özgür ve bağımsız bir Kosova, Avrupa’nın orta yerinde AB için ve dünya barışı için bir teminattır ifadesini kullanan TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, geçmiş tarihi itibariyle çok dilli ve çok dinli değişik inanç yapılarına sahip topluluklarla bir arada yaşayan Kosova halkının bugün bağımsız bir Kosova devleti olarak ta hoşgörülü bir ortam içerisindeki bu yaşamı sürdüreceğine inandıklarını söyledi.
 
 

 

Pakdil “Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz, inşallah bundan sonraki karşılıklı ilişkilerimiz aratarak, devam edecektir. Biz de Türkiye olarak tarih boyunca binlerce yıl elde etmiş olduğumuz bütün birikimleri Kosovalıların hizmetine sunmaya hazırız. Kosova Cumhuriyetine ve Kosovalı vatandaşlara özgürlük, bağımsızlık, hoşgörü içinde mutlu ve barış dolu yıllar temenni ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

23 Nisan Kosova Türklerinin Milli Bayramı dolaysıyla Tertipleme Kurulu Başkanı ve Çevre Bakanı Mahir Yağcılar da bugün misyonun bir parçası olan Kosova ve Türkiye arasında ilişkilerin daha da geliştirilmesi mutluluğunu yaşadığını belirterek, tüm Türk dünyası için anlamı büyük olan 23 Nisanın Kosova'da Türk toplumunun da kendi günü olarak kutlamasını yasallaştıran  Kosova kurum yöneticilerine teşekkür etti.   
kosova haber

 

  

Yorumlar