Duyuru

Kimlik ve Pasaportlar Mamuşa’da Verilmeye Başladı

Kosova Haberleri

  /   692   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Mamuşa’da Türkçe evrakların verilmeye başlamasından sonra dünden itibaren kimlik ve pasaportlar da verilmeye başladı. Türkçe evrakların diğer belediyelerde de verilmesini isten Rifat Krasniç’e Zenun Pajaziti olumlu yanıt verdi.


 
 

Mamuşa’da dün (22.05.2009) törenli bir şekilde kimlik ve pasaportların verileceği ofis hizmete açıldı.

Törene Kosova İçişleri Bakanı Zenun Pajaziti, Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Topluluklar ve Geri Dönüş Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç, T.C. Priştine Büyükelçi Yardımcısı Doğan Işık, Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet temsilcileri ve çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

Mamuşa Belediyesi önünde yüzlerce Mamuşalının katıldığı törende bayram havası vardı. Müzik eşliğinde folklor gösterilerini seyreden Mamuşa sakinleri belediyeleşme sürecinde artık Prizren’e gitmeden kimlik ve pasaportlarını Mamuşa’da alma imkanına kavuştu.

 

Kimlik ve pasaport Ofisi’nin açılış töreninde konukları Türkçe ve Arnavutça selamlayan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Mamuşalıların Kosova’yı vatan olarak bildiğini ve Kosova’nın her yanlı gelişmesi ve Avrupa ile bütünleşmesinde katkıda bulunmaya hazırlığını belirtti. Mamuşa’nın son yıllarda kat ettiği mesafeye işaret eden Arif Bütüç, evrakların Türkçe de verilmeye başladığını vurguladı ve kimlik ve pasaport için artık Prizren’e gitmeye gerek kalmadığını belirtti. Mamuşa’nın belediye olmasında katkısı geçenlere teşekkürlerini ifade eden Arif Bütüç, Mamuşa’nın 1 yıl içerisinde “Cennet Bahçesi” olacağını vurguladı. “Yerel İdareler Bakanı Sadri Ferati ile görüştük. Ankara Parkı’nın genişlemesi için destek vereceğini bildirdi” diyen Arif Bütüç, tarımcılığın gelişmesini teşvik etmek amacıyla soğuk hava deposu ve sulama sistemi kurulacağını belirtti. 23 Temmuz tarihinde Mamuşa’da Domates Festivali’nin düzenleneceğini söyleyen Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, aynı günde yeni okul binası açılışının da yapılacağını ve bu açılışa da Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılacağını belirtti.

 

Kosova Topluluklar ve Geri dönüş Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç de konuşmasdını Türkçe ve Arnavutça yaptı. “Mamuşa belediye olacak dedik. Oldu. Kimlik ve pasaportların da Mamuşa’da verileceğini söylediğimizde bize inanmayanlar oldu. Bugün bunu da gerçekleştirdik” diyen Rifat Krasniç, Mamuşa’da elde edilen başarıların çalışmak ürünü olduğunu söyledi. Topluluklardan sorumlu bakan yardımcısı olarak tüm belediyelerde incelemelerde bulunduğunu vurgulayan Rifat Krasniç, Kosova İçişleri Bakanı Zenun Pajaziti’ye seslenerek “Bugün Mamuşa’da tüm evraklar 3 dilde, Türkçe de veriliyor. Türklerin yaşadığı diğer 5 belediyede de aynı şekilde evrakların Türkçe verilmesi talebinde bulunuyorum” dedi.

T.C. Priştine Büyükelçisi Yardımcısı Doğan Işık, Priştine’den işleri nedeniyle törene katılamayan Büyükelçi Metin Hüsrev Ünler’in selamlarını iletirken en yakın tarihte Mamuşa’yı ziyaret edeceğini söyledi. Mamuşa’da altyapıda sağlanan gelişme ve  resmi evrakların Türkçe dilinde verilmesi nedeniyle memnuniyetini dile getiren ve Arif Bütüç’ü tebrik eden Doğan Işık, “bu sadece Mamuşalılar için değil. Tüm Kosova için bir başarıdır, bir mesajdır, uyumun-birlikteliğin en güzel bir örneğidir ve bunun kıymeti zaman geçtikçe daha da hissedilecek.” dedi.

 
Kosova Başbakanı Hashim Thaçi’nin selamlarını getirdiğini söyleyen Kosova İçişleri Bakanı Zenun Pajaziti, Mamuşa’da sağlanan gelişme nedeniyle memnuniyetini dile getirdi. “Kendinizi Kosovalı olarak hissettiğiniz için mutluyuz, Mamuşa’nın Belediye olmasından gururluyuz” diyen Zenun Pajaziti, beraberce kötü günler geçirildiğine ve omuz omuza yeni devletin kurulmasında çalışıldığına dikkati çekti. “Dil, din ayrımı yapılmayan bir devlet kurmak niyetindeyiz. Tüm istekleri yerine getirme durumunda değiliz, ancak daha iyi şartlar yaratacağız.” dedi Zenun Pajaziti. Kimlik ve Pasaport Ofisi açılışından sonra araç kayıt işlemlerinin ve ehliyetlerin de Mamuşa’da verilmesi için çalışmaların başlatılacağını belirten Zenun Pajaziti, Türkçe evrak formlarını Mamuşa’ya tahsis ettikleri gibi Türklerin yaşadığı diğer yerleşim yerlerine de göndereceklerini bildirdi. Zenun Pajaziti konuşmasının sonunda Mamuşa’nın kalkınmasına olduğu gibi Kosova’nın tanınması ve her yanlı kalkınmasına destek olan Türkiye’ye teşekkürlerini ifade etti.

 

Konuşmalar tamamlandıktan sonra kurdelenin kesilmesiyle Mamuşa Belediyesi’nde Kümlik ve Pasaport Ofisi hizmete açıldı. mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve Topluluklar ve Geri Dönüş Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç kimlik belgesi için yeni ofiste ilk başvurularını yaptılar.

 

kosova haber 

  

Yorumlar