Duyuru

Bursalı İşadamları, Makedonya ve Kosova'ya Geliyor

Türkiye Haberleri

  /   709   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri (Uib) İbrahim Okur, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında gerçekleşecek gezinin 25 -28 Mayıs 2009 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.


 
 

Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri (UİB) İbrahim Okur, Türkiye ile Makedonya ve Kosova arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği imkânlarının artırılması ve ihracatçı firmaların dış pazar paylarında artış sağlanması amacıyla dış ticaret gezisi düzenleneceğini söyledi.

İbrahim Okur, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında gerçekleşecek gezinin 25 -28 Mayıs 2009 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Geziye katılmak isteyen firmaların en geç 20 Mayıs 2009 tarihine kadar Uludağ İhracatçı Birlikleri Fuarlar ve Tanıtım Şubesi'ne başvurmaları gerektiğini aktaran Okur, Makedonya ve Kosova ticaret heyetinin Bursalı işadamları için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

UİB Genel Sekreteri İbrahim Okur'un daveti üzerine, UİB koordinatörlüğünde oluşturulan Balkan Ülkeleri Dış Ticaret Platformu üyeleri, gezi hakkında bilgilendirilmek ve görüşleri alınmak üzere UİB'de bir araya geldi.

Toplantıya Makedonya Fahri Konsolosu Atilla Parlamış, Bal-Göç Genel Başkan Yardımcısı Mümin Şentürk, Kosova-Üsküp Derneği Başkanı Recep Gündüz, RUMELİSİAD Başkanı Vehbi Varlık, MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, RUDEF ve Bursa Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Şuayip Toprak, BUİKAD Başkanı Selma Çetinkaya Türker, RUMELİ Deneğinden Süleyman İnan, RUMELİ Derneği Genel Sekreteri Abidin Dilmenler ve MÜSİAD'dan Fikret Yeşilırmak katıldı.

 

 

2 ÜLKENİN TOPLAM 9 MİLYAR DOLARLIK PAZARI VAR

 

Okur, söz konusu heyete, müteahhitlik sektörü başta olmak üzere inşaat malzemeleri, makine sanayi, otomotiv yan sanayi, mobilya, elektrik-elektronik, enerji, kimya, ilaç, gıda, turizm, sağlık, ambalaj maddeleri ve hazır giyim ile diğer tüm sektörlerde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katılabileceğini söyledi. İbrahim Okur, şöyle devam etti: "Makedonya 2 milyon nüfusu, 6,9 milyar dolar ithalatı, 3,9 milyar dolar ihracatı olan ve toplamda 10,8 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahiptir. 2008 yılında UİB kanalıyla bu ülkeye yapılan ihracatımız 30 milyon 106 bin dolara çıkmıştır. Kosova ise 1,8 milyon nüfusu, 2,16 milyar dolar ithalatı, 0,23 milyar dolar ihracatı olan ve toplamda 2,39 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahiptir. 2008 yılında UİB olarak bu ülkeye 4 milyon 989 bin dolarlık ihracat kaydımız olmuştur."

kosova haber 

  

Yorumlar