Duyuru

Antalya'dan Kosova'ya Dostluk Eli

Türkiye Haberleri

  /   462   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  


 
 

 

Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser, Kosova'nın Prizren kentinde yapılacak ve adı ''Antalya'' olacak cami için yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.


 
 

Yeleser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya ile kardeş şehir ilişkileri olan Kosova'nın Prizren kenti arasındaki dostluk ilişkilerini kuvvetlendirmek amacıyla, Antalya halkının dostluğunu gösterir bir çalışma yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Kosova'dan gelen heyetin kentte camiye ihtiyaçları olduğunu bildirmesi üzerine kentte cami yapılmasına karar verdiklerini ifade eden Yeleser, camiye ''Antalya'' ismi verilmesi talebinde bulunduklarını dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla başlatılan dostluk ilişkilerinin cami protokolüyle daha da pekiştiğini, 600 bin avroya mal olması beklenen caminin 600 kişi kapasiteli olduğunu ifade eden Yeleser, şöyle konuştu:

''Kampanyayı, ecdadımızın mirasına yeniden sahip çıkmak ve bu güzel eserde tüm Antalyalıların ve hayırseverlerin de katkısı olması için başlattık. Ecdadımızın Balkanlar'da bıraktığı güzel eserlerin, güzel duyguların yeniden canlandırılması ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığının bizi seven yurttaşlarımız ve insanlarımız için hala devam ettiğinin bir göstergesini, bu insanlara yeniden gösterme amacındayız.''

Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar'ın mezarının bu ülkede olduğunu anımsatan Yelser, bu bölgede yaşayan soydaşlara olan vefa borcunu bir nebze de olsa ödeme amacında olduklarını vurguladı.

Soydaşları, din başta olmak üzere milli ve kültürel konularda aydınlatmak, maddi ve manevi açıdan güçlendirmek için çalıştıklarını ifade eden Yeleser, şöyle devam etti:

''Balkanlarda ve Orta Asya Cumhuriyetlerinde yaşayan soydaşlarımızı kardeş şehir projeleriyle bütünleştirerek kardeşlerimiz ve soydaşlarımızla bağlılıklarımızın devam ettiğini göstermek istiyoruz. Bizler onlarla dini ve milli kültürümüzü paylaşmak için projeler üretiyoruz.

Caminin yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Kosova'nın Prizren kentindeki camiye katkıda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız, müftülüğümüze veya cami görevlilerine başvurarak makbuz karşılığında yardımda bulunabilir.''

 

kosova haber 

  

Yorumlar