Duyuru

Ahtisaari Kosova'yı ziyaret etti, bağımsızlığı kutladı

Kosova Haberleri

  /   430   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

PRİŞTİNE, Kosova -- Eski BM'nin Kosova'nın Statüsünden Sorumlu Elçisi Martti Ahtisaari, 15 Haziran Pazartesi günü Kosova anayasasının birinci yıldönümü münasebetiyle geldiği Priştine'de sıcak bir şekilde karşılandı. Ahtisaari, "Kosova'nın bağımsızlığı geri çevrilemez ve bu durum dünyanın dört bir yanından ülkelerin yeni devleti tanımalarından bellidir." dedi.

Ahtisaari, Kosova'nın geleceği konusunda hazırladığı planın mihenk taşı olan denetimli bağımsızlığın sürdürülebilir olduğu yönündeki kanısını yineledi ve planın karşıtlarını onu kabul etmeye çağırdı. Eski yetkili, Kosova'nın IMF ve Dünya Bankası üyeliklerine işaret ederek ülkenin parlak bir ekonomik geleceğe sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu Ahtisaari'ye "Altın Bağımsızlık Madalyası" taktı.

Eski UNMIK başkanı Jessen-Petersen de Pazartesi günü Priştine'deydi. Jessen-Petersen ülke liderlerini kutladı, yolsuzukla mücadelenin önemini vurguladı ve Priştine ile Belgrad arasında işbirliği çağrısında bulundu.

Öte yandan Seydiu, Pazartesi günü Kosova Güvenlik Teşkilatı'nın (KSF) iki korgeneral ve beş tuğgeneral olmak üzere yedi yüksek rütbeli subayı hakkında karar verdi. (Zeri, Express, Koha Ditore, Kosova Sot - 16/06/09; Kohavision, Klan Kosova - 15/06/09; RTK, TV 21, Kohavision, Klan Kosova - 15/06/09) setimes 

  

Yorumlar