Duyuru

Thaçi Del Ponte’yi Eleştirdi

Dünyadan Haberler

  /   295   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Thaçi Del Ponte’yi Eleştirdi
 

 

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, Lahey Mahkemesi eski Başsavcısı Carla Del Ponte’nin “Adalet ve uluslararası hukuk ayıbı” olduğunu ifade etti.

 
 

Kosova Başbakanı Thaçi, Kosova savaşı süresince Sırp organları ticaretinin yapıldığına dair söylentilerin  Belgrat medyalarından çıktığını  ve bu söylentilerin daha sonra  Carla Del Ponte’nin “hayal kırıklığına” uğrayan kitabına taşındığını değerlendirdi.

 

Karadağ Cumhuriyetinin  “Atlas” Televizyonuna  verdiği bir demeçte Başbakan Thaçi, Kosova’nın bağımsız, demokratik  ve tam egemenliği olan bir devlet olduğunu belirtti.

Kosova’nın bölünmesinden de konuşan Başbakan Thaçi, bunun mazide kalan bir o kadar da mantıksız  bir fikir olduğunu vurguladı. Bu fikrin hiçbir etkisi olmadığını ve  gerek Priştine politikası, gerekse yöre, Washington ve Brüksel politikaları ile uyumlu olmadığını ileri süren Kosova Başbakanı  bunun kısır ve başarısız bir fikir olduğunu vurguladı.

Bu fırsatta Kosova bağımsızlığını tanıması nedeniyle Karadağ Başbakanı Milo Djukanoviç’e  teşekkür eden Hashim Thaçi,  en kısa zamanda iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulacağına da inandığını kaydetti.

 

kosova haber 

  

Yorumlar