Duyuru

Mesiç’i Sırp öğrenciler Protesto Etti

Dünyadan Haberler

  /   258   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

15 ülke temsilcisinin katıldığı Avrupa Konseyinin Strasbourg’da (Fransa) düzenlediği demokrasi konulu paneli Hırvatistan Başkanı Stjepan Mesiç’in konuşmasından sonra Sırp öğrenciler terk etti, Arnavutlar ayakta alkışladı.


 
 

Avrupa Konseyinin Strasbourg (Fransa)da düzenlediği ve 15 ülkeden katılımın gerçekleştiği Demokrasi konulu panel düzenlenmektedir.

 

08.07.2009 tarihinde Avrupa Konseyi Parlamentosunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç katıldı.

 

Mesiç, konuşmasında eski Yugoslavya’da savaş öncesi ve sonrası gelişmelere değindi. Kosova konusunda sorulan soruya Hırvatistan Başkanı Stjepan Mesiç: "Büyük Sırbistan hayali ile yola çıkan Miloseviç rejimi, yaşanan savaşları bir bir kaybederek sona ermiştir.”

 

Biz, Hırvatistan Hükümeti olarak Bosna’da yasayan soydaşlarımıza mektup yazarak “Sizin ülkeniz Bosna’dır ve başkentiniz Sarayova’dır dedik. Aynısını Sırbistan’ında yapması lazımdı. Kosova’ya gelince Miloseviç rejimi, Kosova’da yüzbinlerce kişinin göç etmesine sebep olmuştur. Etnik temizlemeye gidildi. Kosova’da da başaramadılar ve Kosova bağımsız bir ülke oldu. Kosova’nın bağımsızlığına kavuşmasıyla Balkanlarda demografik değişiklikler sona ermiştir."

 

Hırvatistan Başkanının bu konuşmasından sonra Sırbistan politik okulu öğrencileri salonu terk ederken Stjepan Mesiç : " Konuşmalarım bazı kişilerin hesabına uymadığı için salonu terk ediyorlar. Ama bunlar hep böyle yaparlar. Burada oturup tartışmak lazım kaçmak değil"

 

Bu sözler üzerine Kosova politik okulu öğrencileri Sjepan Mesiç'i ayakta alkışladılar.

 

Ergin KALA - Strasbourg

 

kosova haber 

  

Yorumlar