Duyuru

Sırplar'dan Davutoğlu'na “Sanal” Kosova Tepkisi

Sırbistan

  /   479   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Sırplar'dan Davutoğlu'na “Sanal” Kosova Tepkisi
 

 

Türk Dışişleri Bakanının Sırbistan'a gittiği gün, resmi hükümet sitesinde "Kosova Sırbistandır" başlıklı bir çağrı yayınlandı. Sırplar Türkiye’nin Kosova tutumunu sanal bir duyuruyla eleştirerek mesaj verdiler.


 
 

 

Diplomatik skandal olarak nitelenebilecek olay, Davutoğlu'nun Belgrat'da temaslarda bulunduğu saatlerde Sırbistan Hükümeti'nin resmi internet sitesine konulan bir çağrı.. "Kosova Sırbistandır" başlığını taşıyan ve Sırp vatandaşlara hitaben yazılmış çağrıda, Kosova'nın bağımsızlığına karşı mücadele ve protestoya devam edileceği ifade edildi.

 

 

"Bizim sınırlarımız içinde zorbalıkla oluşturulan uydurma bir devleti kabul etmediğimizi şiddetle haykırmamız gerekir" denilen çağrı, "Sırbistan var olduğu sürece Kosova Sırbistan'ındır" ifadesiyle son buluyor.

 

İşte, Sırp hükümetinin resmi sitesinden, Davutoğlu'na mesaj niteliği taşıyan o çağrının tam metni:

 

"KOSOVA SIRBİSTAN'DIR

 

Değerli Sırbistan Vatandaşları,

 

Hep birlikte dünyaya ülkemizin parçalanmasına karşı tavrımızı ciddi bir şekilde sergilemek zorundayız. Aynı zamanda bizim sınırlarımız içinde zorbalıkla oluşturulan uydurma bir devleti kabul etmediğimizi şiddetle haykırmamız gerekir. Sırbistan'a karşı küstahça uygulanan şiddet politikasına karşın, sesimizi birlik içerisinde yükseltmemiz ve Kosova-Metohiya'daki hemşerilerimizi ve vatandaşlarımızı desteklememiz kaçınılmazdır. Bu konuda hükümetimiz ve parlamentonun içinde yer alan siyasi partilerimiz, hep birlikte Belgrad başta olmak üzere tüm Sırbistan'da bizlere karşı uygulanan bu şiddete karşı barışçıl protestolar tertipleyeceğiz. Haydi hep birlikte şiddeti onları tarih boyunca utandıran zorba yönetimlere bırakalım. Tüm dünyaya hukuk ve adaletin gücünü gösterelim. Onlara Sırbistan ile Kosova-Metohiya'nın bağımsızlığını ve özgürlüğünü ne kadar istediğimizi gösterelim. Sırbistan var olduğu sürece Kosova Sırbistan'ındır."

 

kosova haber 

  

Yorumlar