Duyuru

AB Ülkelerinden Bazı Belediyelerle Mamuşa Kardeş Şehir Olacak

Kosova Haberleri

  /   580   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

Mamuşa’da düzenlenen Domates Festivali’ne dün (23.07.2009) Uluslar arası Sivil Ofisi (İCO) Şefi Pieter Feith de katıldı. Mamuşa Belediyesinde yapılan görüşmede Mamuşa’nın AB ülkelerinden bazı şehirlerle kardeş olma konusu konuşuldu.


 

 

Belediye binasında Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar ve Topluluklar ve Geri Dönüş Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç eşliğinde Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ile görüşen Pieter Feith, AB ülkelerinden bazı belediyeler ile Mamuşa’nın kardeş şehir olmasında yardımcı olacağını bildirdi.

 

 

Mamuşa Belediyesinin birçok alanda Kosova’da başarı örneğini teşkil ettiğini söyleyen Feith ve Kosova’da ademi merkeziyet sürecinde de örnek olabileceğini belirtti. Feith, Kosova’da ademi merkeziyet sürecinin hızlanması gereğine de işaret etti. Basın toplantısında İCO Şefi Pieter Feith şöyle konuştu: “Mamuşa’da gerçekleşen örneksel projeleri diğer belediyelerde de uygulamaya çalışacağız. Mamuşa belediyesi Domates Festivali de çalışma istenince başarının eksik olmadığı için iyi bir örneği teşkil ediyor. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç de bir başarılı belediye başkanı misali. Bütüç, Priştine ve Türkiye’nin Mamuşa’ya yatırım yapması için ilgiyi uyandırmaya başardı. Arif Bütüç, altyapı, eğitim, sağlık ve diğer alanlarda gerçekleştirdiği projelerle Mamuşa’nın kalkınmasına yardımcı oldu. “

 

 

 

Domates festivaline katılan Pieter Feith’e teşekkürlerini ifade eden Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Mamuşa’nın belediye olmasında uluslar arası kurum ve Kosova kurumlarının desteğinin önemini vurguladı. 2005 yılından KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar ve Topluluklar ve Geri Dönüş Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç’in Mamuşa’nın Belediye olması sürecinde katkılarının büyük olduğunu ifade eden Arif Bütüç, Mamuşa’nın belediye olmasıyla Mamuşa’ya en büyük yatırımın yapıldığını söyledi. İleride de el ele vererek birlik beraberlik içerisinde Kosova’da Mamuşa Belediyesi’ni güzel bir konuma getirmek istediklerini belirten Arif Bütüç, Domates Festivalinin de tarımcılık için ayrı bir önemi olacağını vurguladı.

 

 

Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç, Uluslar arası Sivil Ofisi şefi Pieter Feith ile yapılan görüşmede Avrupa ülkelerinden (Almanya, Holanda…) bazı belediyeler ile kardeş şehir olmak konusunu da gündeme getirdiklerini bildirdi.

 

Belediye ziyaretinden sonra Festival bünyesinde açılan domates sergisini gezen Pieter Feith, inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni okul binası önünde kurulan sahnede kültür sanat dernekleri programlarını da izledi.

 

kosova haber 

  

Yorumlar