Duyuru

“Balkanlar Türk Dış Politikasının En Önemli Bölgelerinden Biridir”

Türkiye Haberleri

  /   486   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

“Balkanlar Türk Dış Politikasının En Önemli Bölgelerinden Biridir”
 

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, N''Balkanlar, Türk dış politikasının en önemli bölgelerinden biridir. Balkanlar'da biz bölgenin istikrar, refah ve güvenliği için eskiden beri çok önemli roller üstlendik'' dedi.


 
 

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Suriye'den dönen Davutoğlu, Sırbistan'a hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın toplantısı yaptı.

 

Sırbistan ziyaretinin ardından Karadağ'a gideceğini ifade eden Davutoğlu, Karadağ'ın yakın dönemde siyaset sahnesine giren bir ülke olduğunu ve ilk resmi ziyareti dışişleri bakanı olarak kendisinin yapacağını vurguladı.

 

Türkiye'nin Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Zirve Başkanlığı'nı aldığını hatırlatan Davutoğlu, bu yaz içinde Arnavutluk, Slovenya ve Makedonya ziyaretleri olacağını, Bosna-Hersek ve Kosova'nın dışişleri bakanlarının da Türkiye'ye geleceklerini kaydetti.

 

Davutoğlu, Türkiye'nin 1 yıl içinde, Güneydoğu Avrupa'da kalıcı istikrarın sağlanması ve ekonomik refahın yaygınlaştırılması için bir dizi faaliyet planladığını ifade ederek, N''Balkanlar, Türkiye dış politikasının en önemli bölgelerinden biridir. Balkanlar'da biz bölgenin istikrar, refah ve güvenliği için eskiden beri çok önemli roller üstlendik'' dedi.

 

Sırbistan ve Karadağ'ın ardından Karadağ'ın bağımsızlığından sonra bir kısmı Karadağ'da bir kısmı Sırbistan'da kalan Sancak bölgesinde de resmi temaslarda bulunacağını dile getiren Davutoğlu, N''Bizimle tarihi bağları olan Sancaklılar için Türkiye'nin yapacağı çalışmaları bizzat görme imkanına sahip olacağım. Türkiye, hem Sırbistan hem de Karadağ ile Sancak'ı bir dostluk köprüsü olarak görme çabası içindedir'' diye konuştu.

 

kosova haber 

  

Yorumlar