Duyuru

“Kosova’nın Vizesiz Rejime Dahil Edilmemesi Teknik Bir Konudur”

Sırbistan

  /   454   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

“Kosova’nın Vizesiz Rejime Dahil Edilmemesi Teknik Bir Konudur”
 

 

Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oli Rehn Sırbistan ziyaretinde vize kolaylığıyla ilgili sorulara cevap verdi. Rehn Kosova’nın vize kolaylığından yararlanamamasının teknik bir konu olduğunu söyledi.


 
 

Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oli Rehn, Avrupa Birliği’nin Balkanlar’daki ülkelere vize kolaylığını sağlamasını bu bölgeye AB’de görmeyi ne kadar istediğini göstermiştir dedi.

 

Gazetecilerin Kosova ve Bosna-Hersek’in bu kolaylıktan neden yararlanamadıklarını sorması üzerine Rehn “Kosova’nın yararlanamaması teknik bir konudur. Vizesiz rejime girememesinin en büyük sebebi BM Güvenlik Konseyi’nin 1244 sayılı kararının bu yönde bir gelişmeye imkan vermiyor olmasıdır” dedi. Rehn Bosna-Hersek’te ise siyasilerin birbirleriyle anlaşamadıklarını ve zararın Bosnalıların gördüğünü söyledi.

 

Avrupa Birliği vizesiz rejim sistemine Sırbistan, Makedonya ve Karadağ’ı dahil etmiş bölge ülkelerinden Kosova, Bosna-Hersek ve Arnavutluğu bu uygulamanın dışında tutmuştu. Alınan bu karara geniş çevrelerden tepki gelmeye devam ediyor.

 

kosova haber 

  

Yorumlar