Duyuru

EULEX Mahkemeleri Eleştirdi-Kosova Polisini Övdü

Kosova Haberleri

  /   405   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

EULEX Mahkemeleri Eleştirdi-Kosova Polisini Övdü
 

 

EULEX’in altı aylık bir denetlemeden sonra yayınladığı raporunda, Mahkeme sistemi eleştirilirken, Kosova Polisinin övgüye layık çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.


 
 

Kosova mahkeme ve savcılık sistemi, yasayı saygılayan kurumlardan en zayıfıdır. Kosova Polisi ise övgüye layık bir örgüttür. Bu değerlendirme bugün Kosova’da yasaların saygılandığı kurumlarının altı aylık denetlenmesinden sonra EULEX’in yayınladığı ilk raporunda yer alıyor. Raporda, bu alanda düzeltmelerin yapılması için 70’ten fazla talimat veriliyor. EULEX Misyonu Şefi Yardımcısı Roy Reeve, bu düzeltmelerin Kosova kurumlarının işi olması gerektiğini belirtti.

 

EULEX raporunda, Kosova Polisi en başarılı örgüt olarak övülürken, aynı zamanda bu örgütte de değişikliklerin yapılması için 30 kadar talimat veriliyor.
 

Raporda, Gümrük Hizmetlerinin tamamıyla Sınır Polisi ile entegre olması gereğine işaret edilirken, Aleni Savcılık Ofisinin ise sınırda suç işleriyle ilgilenmesi öneriliyor. EULEX raporunda Polis için olumlu değerlendirmelere yer verilirken, Mahkeme ve Savcılık sisteminin, davaların görüşülmesi ve cezanın saptanması için bağımsız bir sistemin sunulmasında çok zayıf olduğu belirtiliyor. 

 
Kosova yasa kurumları için bugüne kadar yayınlanan raporlardan EULEX’in bu raporu en ayrıntılısını oluşturuyor. 2.500 değerlendirme esasınca bu rapor EULEX’in 400 kadar denetleyici ve danışmanı tarafından hazırlanmıştır.
 

kosova haber 

  

Yorumlar