Duyuru

“Kosova’nın Kuzeyinde Yetki Boşluğu Var”

Kosova Haberleri

  /   456   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

“Kosova’nın Kuzeyinde Yetki Boşluğu Var”
 

 

Mitroviça merkezli Topluluk İlişkileri Forumu Müdürü Duşan Janjiç Mitroviça’nın kuzeyinde EULEX’in tam kapasiteyle çalışmadığını ayrıca Sırbistan kurumlarının da faal olmadığını dolayısıyla bölgede bir boşluk olduğunu çünkü bu bölgede söyledi.


 
 

Bölgedeki boşluğu gidermek üzere EULEX, Belgrat ve Priştine arasında görüşmeler devam ediyor. EULEX sözcüsü Christopher Lamphalusi yaptığı açıklamada bölgedeki kurumların faal hale gelmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

 

Topluluk İlişkileri Forumu Müdürü Duşan Janjiç ise bu görüşmelerin EULEX Yöneticisi Yves de Kermabon’un Belgrat’ı ziyaret ettiği Mart ayından itibaren devam ettiğini, ancak henüz bir sonuca ulaşılamadığını ve kuzeydeki vatandaşların bu durumdan zarar gördüğünü açıkladı.

 

Geçtiğimiz günlerde Mitroviça İl Mahkemesi’ne hakim ve savcıların dönmesi için görüşmelerin sürdüğünü açıklayan EULEX’e hem Kosova hem de Belgrat’tan tepki gelmişti. Kosova tarafı kendi tutumlarını EULEX’in belirlemesine izin verilmeyeceğini söylerken Sırp tarafı bu yönde her hangi bir görüşme yapmadıklarını, görüşmenin olması için önceden bazı temel şartların yerine getirilmesi gerektiğini vurgulamışlardı.

 

kosova haber 

  

Yorumlar