Duyuru

ARNAVUTLUK'A VİZE KAPILARI AÇILIYOR

Arnavutluk Haberleri

  /   442   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 
 

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Arnavutluk'un Schengen kara listesinden çıkarılıp çıkarılmayacağına 2 Haziran'da Saraybosna'da yapılacak zirvede karar verileceğini belirterek, "Arnavutluk'a vize uygulaması sonbaharda kalkabilir" dedi.

Resim ziyaret için Tiran'da bulunan Frattini, Arnavutluk Dışişleri Bakanı İlir Meta ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki ilişkilerin son durumunun ve Arnavutluk'un AB ile bütünleşme sürecinin değerlendirildiği görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Franco Frattini yaptığı konuşmada, Arnavutluk'un ve bölgedeki diğer ülkelerin geleceğinin AB ile bütünleşmekten geçtiğini söyledi.

AB ile bütünleşme sürecinde Arnavutluk'un bugüne kadar gerçekleştirdiği reform çalışmalarını takdirle takip ettiklerini kaydeden Frattini, "Ben reform çalışmalarına daha fazla hız verilmesi durumunda Arnavutluk'un bu yıl içinde aday ülke statüsü alacağına inanıyorum" dedi.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Meta da İtalya'nın verdiği desteğe teşekkür ederek, "Arnavutluk vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırılması için de İtalya'dan desteğini sürdürmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Franco Frattini, ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Bamir Topi ve Başbakan Sali Berişa ile de bir araya gelecek.

Frattini, Arnavutluk'un ardından Bosna-Hersek'e geçerek temas ve incelemelerde bulunacak.

Kaynak : İnternet Haber 

  

Yorumlar