Duyuru

İzmir, Sarajeovo Üniversitesi ile ortak proje geliştirecek

Bosna Haberleri

  /   569   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 
Bosna Hersek'teki Uluslararası Sarajevo Üniversitesi'nin açılış törenine İzmir'den de milletvekili, fahri konsolos, akademisyen ve işadamı düzeyinde katılım oldu

Bosna-Hersek'in başkenti Sarajevo'da bir Türk yatırımı olan Uluslararası Sarajevo Üniversitesi Ilıca Kampusü'nün açılışı ve I. Uluslararası Yatırım Konferansı nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı organizasyona İzmir'den milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rıfat Sait ve Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nden işadamı Bilal Doğan katıldı.
Uluslararası Sarajevo Üniversitesi'nin davetlisi olarak bu ülkeye giden İzmir ekibi, Alija İzet Begoviç'in kabrinin de bulunduğu Kovaç şehitliğindeki anma törenine katıldı. •Kaydet•

KABİR ZİYARETİ
BASAM Başkanı Rıfat Sait, Uluslararası Sarajevo Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hilmi Ünlü ile ortak projeler konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, "Balkanlardaki stratejik ortağımız olan kardeş Bosna halkı ile ortak çalışmaya hazırız" dedi.
İzmir ekibi akşam saatlerinde Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Haris Siladziç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı üniversite açılışında hazır bulundu.

 Yeni Asır


 

  

Yorumlar