Duyuru

Yunanistan ve Bulgaristan Türkleri bu yolu bekliyor

Bulgaristan

  /   566   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

 

 

-Batı Trakya’yı, Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesine bağlayacak Makas yolu 2010’da tamalanacak

  

Bulgaristan ile Yunanistan arasında açılacak yeni Gümrük kapısı Makaz’ın 2010 yılında faaliyete geçeceği bildirildi. Bulgaristan kendi tarafındaki gümrük kapısına kadar  olan yolu tamamladı. Yunanistan tarafında ise yol çalışmaları devam ediyor.

Yunanistan kısmında, Komotini-Nimfea güzergahında çalışmalara devam ediliyor ve

2010 yılının son aylarında tamamlanması bekleniyor

Yol yapım çalışmalarını yürüten Egnatia Odos Şirketinin Müdürü Apostolos Gulas, yaptığı açıklamada, Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesini Gümilcine (Komotini) bölgesine bağlayacak olan Yunanistan tarafındaki yolun 23 km. uzunluğunda olduğunu, yapılması gereken 518 metrelik 5 tünelden 2’sinin hazır halde olduğunu kaydetti. Gulas, çalışmaların dağlık arazi yapısı ve tunnel sayısının birden fazla olması nedeniyle çalışmaların hızlı yürütülemediğini vurguladı.
 

Soğuk Savaşın ölüm sınırı

 

Soğuk Savaş döneminde Batı ile Doğu Bloku’nun kesişme noktasında bulunan Bulgaristan-Yunanistan sınırının bu kısmında çok sayıda insan öldürüldü. Komünist rejiminden kurtulup Batı’ya kaçmak isteyen onlarca Bulgaristan Türkü ve Doğu Almanya’lı sınırdan kaçak geçme girişimleri sırasında kurşuna düzizildi. Nahit Doğu

BG HAVADİS 

  

Yorumlar